Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Mayıs 2011 Cuma

Süresi içinde Bağ-Kura kayıt ve tescilini yaptırmayanların sigortalılık hak ve yükümlülüğü hk.

Emekli şirket ortağı 1 Şubat 2004 den destek primi ödemek zorunda


Soru 33: 1) Sosyal Güvenlik Destek Primi için talebimiz olmadı. 2 Mayıs 2011 tarihine kadar başvurursak, 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren mi tescil ederler. Yoksa şirket ortağı olduğum 2003 yılından itibaren mi tescil ederler? Tescil yapılmadı.
2) İşyerini açmış ancak Bağ-Kur’a tescil yaptırmamış bir kişiyi, şuan tescil yaptırmak istersek işe başlama tarihi 1 Ocak 1999 tarihimi olur?
ŞUAYİP

Cevap:
1)Şirket ortaklarına Sosyal Güvenlik Destek Primi ödeme yükümlüğü 24 Ocak 2004 tarihinden itibaren getirildi. Tescilinizi bu tarihten itibaren yaparlar. Ve 1 Şubat 2004 tarih itibariyle prim ödeme yükümlülüğünüz başlatılır.
2) Süresi içinde Bağ-Kura kayıt ve tescilini yaptırmayanların sigortalılık hak ve yükümlülüğü 1 Ekim 2008 den başlatılıyor. 1 Ekim 2008 den önceki bir tarihte Bağ-Kura kayıt ve tescil mümkün değil. 1 Ocak 1999 tarihi itibariyle Bağ-Kura kayıt yaptıramazsınız.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com