Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

20 Mayıs 2011 Cuma

1440 gün prim ödemem var kaç sene sonra emekli olurum?

İki doğum için ödenecek borçlanma beli 12.240 TL


Soru: İşe giriş tarihim 1 Ağustos 1987 olup,  1440 gün prim ödemem var. Kaç sene sonra emekli olurum? İki tane doğum yaptım. Onlara kaç para pirim yatıracağım?
İ.Z.
Cevap:
Emekli olmak için; 20 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 44 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam prim ödemenizi 5225 güne tamamlayacağınız tarihte, 44 yaşınızı da dolduruyorsanız emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 44 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz. Doğumlarınızı 1 Ağustos 1987 den sonra yapmışsanız, aralarında iki yıl süre varsa ve doğum tarihlerinden sonraki iki yıllık sürede prim ödemeniz yoksa, iki doğumu da borçlanarak, toplam 1440 gün kazanabilirsiniz. Haziran 2011 ay sonuna kadar iki doğum için ödenecek borçlanma bedeli 12.240 TL’dir.


Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com