Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

7 Temmuz 2016 Perşembe

2000 yılından beri ödediğim emlak vergilerini geri alabilir miyim?


Kira geliriniz olduğundan emlak Vergisi ödememiz gerekir

Soru: Kadıköy’de 73 m² dairem var. 950 TL kira alıyorum. Kiramın gelir vergisini ödüyorum. Kira gelirinden başka mülkümde, gelirim de yoktur. Emekli de değilim. Eşimin emekli maaşı ve benim kira gelirimle geçiniyoruz. Eşimin Trabzon'da ve İstanbul'da iki dairesi var. Yazın Trabzon'da, kışın İstanbul'da oturuyoruz. Emlak vergisi ödemem gerekiyor mu? 2000 yılından beri ödediğim emlak vergilerini geri alabilir miyim?
Nurhan EMİROĞLU
Cevap: Dairenizi kiraya verip kira geliri elde ettiğimizden dolayı emlak vergisi ödemeniz gerekir. Ancak dairenizde otursanız veya dairemiz boş olsa, yani  kira geliri almasaydınız, emlak vergisi ödemeniz gerekmezdi.

Ekrem SARISU - POSTA

AŞAĞIDAKİ KONU BAŞLIKLARI İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com