Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Eylül 2015 Perşembe

Engelli ve muhtaç çocuğa yetim aylığı bağlanması hk.

Engelli ve muhtaç çocuğa yetim aylığı bağlanması

Yüzde 99 engelli olan 26 yaşında bir oğlum var. Raporu sürekli ve özürlü sağlık kurulundan alınma. Ben öğretim görevlisi emeklisiyim ve oğlumun bakımı benim üzerimde. Annesi de öğretmen emeklisi. Çocuğumun ileride sıkıntı yaşamaması için ne yapabilirim? Benim vasilik davası açarak çocuğun vasisi olmam yararlı olacak mı? İleride bizim vefatımızdan sonra çocuğumuz eşimin ve benim emekli maaşımızı alabilecek mi? Hasan K.
Allah geçinden versin, sizin veya eşinizin vefatı halinde oğlunuza vefat eden anne veya babasından aylık bağlanır. Aylık bağlanması için sağlık kurulu raporunun SGK sağlık kurulunca onaylanması gerekir. Her ikinizin de vefatı halinde ise hem sizden hem de eşinizden aylık bağlanmaz, yüksek olan aylığı tercih edebilir.
Vasi tayini, diğer bir ifadeyle vasi atama sebepleri temel olarak iki durumda söz konusu olabiliyor. Bunlarından birincisi yaş küçüklüğü ikincisi ise kısıtlılık halidir. Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı ya da kişinin kendi talebi halinde kısıtlama ve vasi atanması istenebilmektedir. Çocuğunuzun engellilik haline ilişkin sağlık sorununun ne olduğunu belirtmemişsiniz. Engellilik nedeni vasi tayini için uygunsa ve sizin için de gerekli ise dava açabilirsiniz.

Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SGK Sorularınız İçin Yazın:

SSK ve Bağ-kur Emeklilik Hesaplama

En erken nasıl emekli olacağınızı öğrenmek ister misiniz?

Emeklilik durumunuz hakkında merak ettiğiniz soruları emeklilikuzman@gmail.com adresine gönderebilirsiniz!

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com