Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Şubat 2017 Pazartesi

Hizmet tespit davası açma süresini geçirenlerin durumu hk.

Hizmet tespit davası açma süresini geçirmişsiniz

Askerden önce 1983-1990 arası ayakkabıcıda çalıştım, 1990’da askere gittim. Sigortalı yapmadılar. Firma daha yeni kapandı. Biz üç arkadaş ne yapabiliriz, bizi yönlendirirseniz sevinirim. Tekin Yahşi
İşe giriş bildirgesi ve prim belgeleri işveren tarafından verilmeyen veya çalıştıkları Kurumca tespit edilemeyen sigortalıların, çalıştıklarını, hizmetlerinin geçtiği yılın sonundan başlayarak 5 yıl içerisinde mahkemeye başvurarak alacakları ilam ile ispatlamaları halinde, mahkeme kararında belirtilen aylık kazançları toplamları ile prim ödeme gün sayılarının dikkate alınması mümkün.
İşe giriş bildirgeniz de dahil olmak üzere SGK’ya adınıza hiçbir belge verilmemiş olduğundan ve 1990 yılından bu yana 5 yıllık hak düşürücü süreyi geçirmiş olduğunuzdan hizmet tespit davası açamazsınız, açsanız da süre yönünden reddedilir. Sonuç itibariyle, maalesef yapabileceğiniz bir şey yok.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Kısmi emeklilikten faydalanarak ne zaman emekli olurum?

Haziran 2018’de emekli olabilirsiniz
Soru: 1 Haziran 1958 doğumluyum. 1 Ağustos 1991’de Sigortalı çalışmaya başladım. 21 Mart 2013 tarihinde 3 aylık askerlik borçlanmamı ödedim. 3600 günümü Ocak 2014'te doldurdum. Kısmi emeklilikten faydalanarak ne zaman emekli olurum?
Memet SUBAŞI
Cevap: Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Yaş dışındaki şartları sağladığınızdan, 60 yaşınızı dolduracağınız 1 Haziran 2018’de emekli olabilirsiniz.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com