Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Şubat 2012 Perşembe

Genel sağlık sigortası GSS statüleri hk.

4/a, 4/b ve 4/c'den sonra 60/c-1 ve 60/g

4/a, 4/b ve 4/c kodlarını artık biliyorsunuz...
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığından oluşan üç kamu sosyal güvenlik kurumu tek çatı altında birleşip, üç ayrı sosyal güvenlik kanunu da 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile tek sosyal güvenlik kanununa dönüştürülünce, geçen üç yılı aşkın sürede 4/a, 4b ve 4/c kodlarına alıştık.

Yeşil kartlıların vize tarihini takip eden bir ay içinde GSS gelir testi yaptırması hk.

Yeşil kartlı bugün değil vizesi dolduğu tarihten itibaren bir ay içinde gelir tespiti yaptıracak

Soru: Yeşil kartımızla ilgili bilgi almak istiyoruz. 90 yaşındaki teyzemin 15 Haziran 2012 tarihinde vizesi dolacak yeşil kartı var. Öğrenmek istediğimiz şu: Biz bu ayın sonuna kadar gelir testi için başvuruda bulunacak mıyız? Yoksa 15 Haziran 2012 tarihinde vizemizin süresi dolduğunda bu tarihten itibaren bir ay içinde gelir testi yaptırmak için başvuracağız? Bizi aydınlatmanızı rica ederim.

Eşinin Bağ-kur borcu olan kadınların GSS durumu hk.

Borçlu 4/b'linin eşi GSS'li olabilir

60 günden fazla prim borcu olup, tecil veya taksitlendirme talebinde bulunmayan 4/b (Bağ-Kur) sigortalısı ile bakmakla yükümlü olduğu eşi ve eğitimi devam eden 18 yaş üstü çocukları sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Ancak bu kişilerin bakmakla yükümlü olduğu eş ve 18 yaş üstü çocukları genel sağlık sigortalısı olmak için talepte bulunabiliyorlar.

İşverenden tazminat almak hk.

Ayakkabı yapım dükkanında kalfa olarak çalışmaktayım. 2 yıldır çalışıyorum. Sigortalıyım. Müşterilerden biri yaptırdığı ayakkabıyı beğenmedi ve ücret ödemeden gitti. İşveren de bana, "Sen beceriksizsin, yapamıyorsan git tamirhanede çalış" diye çıkıştı. İnanın bu bana dert oldu. İşverenden tazminat almak istiyorum; alabilir miyim? Tazminatımı almam için ne yapmam lazım?

Kıdem tazminatı alabilir yazısı ve 18 yaş sorunu hk.

Sigorta başlangıç tarihi 18 yaşın dolduğu gündür

Soru: 15 yıl 3600 gün ile emekli olup tazminatımı almak için SSK ya gittim. Toplam (Bağ-Kur &SSK) 4089 gün prim dönem var. 1996 da SSK’lı olarak işe girmişliğim var. Ancak Mart 1981 doğumluyum. SSK ya 15 yıl 3600 gün şartıyla 'emekli olabilir ' yazısını almak için gittim. Oradaki görevli, tüm şartları yerine getirdiğimi, ancak yaş sebebiyle daha beklemem gerektiğini belirtti. 18 yaşından sonraki 15 sene sayılıyormuş. Bu konuda beni .aydınlatabilir misiniz? Dava açmayı düşünüyorum. Sonuçta 18 yaşımdan önce de SSK’ya prim ödedim.

Yetim aylığı alanın kira geliri varsa emlak vergisi ödemesi hk.

Yetim aylığı alanın kira geliri varsa emlak vergisi ödemesi gerekir

Cevap: Bir tanıdığımın babadan kalma bir dairesi var. Bir de yetim aylığı alıyor. Kardeşiyle beraber oturuyor. Babadan kalma dairesini kiraya verdiğinden, daireden kira alıyor. Emlak vergisi ödemesi gerekir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.

Bağ-kur yerine SSK emeklisi olmanın avantajı hk.

Doğum tarihim 25.02.1964. Bağ-Kur giriş tarihim 01.03.1995. Askerlik borçlanmamı 18 ay olarak ödedim. Ne zaman emekli olabilirim? SSK'ya geçersem avantaj sağlar mı?

Askerlik borçlanmasıyla emeklilik hk.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?


01.06.1963 doğumluyum. 14.11.1988'de bir firmada işe başladım. Halen çalışmaktayım. 20 ay askerlik borçlanmasını yatırırsam ne zaman emekli olurum?

İşyerinde psikolojik baskı görme hk.

İşyerinde psikolojik baskı görenler dikkat!

01.04.1996 tarihinden itibaren aynı işyerinde 15 yıldır çalışıyorum. Hâlâ da çalışmaya devam ediyorum. Bu çalıştığım süre zarfında sigortam hep ödendi. Benim asıl sorunum emeklilik değil. Benim sorunum tazminatım. Patronum bana psikolojik olarak baskı yapıyor; hem işi bırakmam için hem de tazminat ödememek için. Ben de tüm sıkıntılara rağmen, her şeye göğüs gerip çalışmaya devam ediyorum. Bir fiil 15 yıl aynı işyerinde çalışmış olmam nedeniyle kendim istifa edersem tazminat alma hakkım olur mu? Ben bunu öğrenmek istiyorum. Eğer bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

15 yıl ve 3600 günü doldurmadan tazminat alma şartları hk.

Bin 78 TL maaş alıyorum. Bankaya yatırılan para 680 TL. Gerisini elden veriyorlar. Bu nedenden dolayı işten ayrılsam, 15 yıl ve 3600 günümü doldurmadığım halde tazminat alır mıyım? 4 yıldır, günde 12 saat çalışıyoruz. 8 saat üzeri mesai gösteriliyor. Buna imza attırıyorlar. Mahkemeye versem olur mu?

İsteğe bağlı Bağ-Kurlunun emeklilik durumu hk.

25 yıl primle 2024, 15 yıl primle 2025 de emekli olabilirsiniz

Soru: 10 Nisan 1965 Doğumluyum. 8 Ekim 1999 'da isteğe bağlı Bağ-Kur'lu oldum. Emeklilik şartlarım nelerdir? Ne zaman emekli olurum?

Malulen emeklilik için aranan şartlar hk.

Malulen emeklilik için aranan şartlar neler?


26.06.1996 SSK başlangıç tarihim. 3600'ü aşkın günüm var. Tek böbrekliyim, diğer böbreğimle de ilgili sorunlar yaşıyorum. 15 yıl çalıştıktan sonra yüzde kaç maluliyetle emekli olabilirim?

İşe girişlerden sonra yapılan yaş tashihleri hk.

Yaşı büyütmek emeklilikte geçerli mi?

Doğum tarihim 03.02.1957. SSK'lı olarak 01.06.1973'te işe başladım. 1977- 1979 yılları arasında askerlik görevimi tamamladım. 1973-2011 yılları arasında toplam 3050 prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim? Öte yandan, normalde 03.02.1958 doğumluyum. Fakat, askere erken gitmek için yaşımı 1 yaş büyüterek mahkeme kararı ile 03.02.1957 yaptım. Yaşımı büyütmemin benim emeklilik yaşıma etkisi olur mu?

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com