Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Şubat 2012 Perşembe

Yetim aylığı alanın kira geliri varsa emlak vergisi ödemesi hk.

Yetim aylığı alanın kira geliri varsa emlak vergisi ödemesi gerekir

Cevap: Bir tanıdığımın babadan kalma bir dairesi var. Bir de yetim aylığı alıyor. Kardeşiyle beraber oturuyor. Babadan kalma dairesini kiraya verdiğinden, daireden kira alıyor. Emlak vergisi ödemesi gerekir mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.


Celalettin KUNT

Cevap: Yetim aylığından başka geliri olmayan tanıdığınız, sahip olduğu dairede kendi otursaydı veya dairesini kiraya verip kendisi başka bir dairede kirada oturmuş olsaydı, sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından yararlanır ve emlak vergisi ödemezdi.

Tanıdığınızın, Sosyal Güvenlik Kurumundan aldığı aylık dışında kira geliri olduğundan, sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından yararlanamaz. Dolayısıyla, Emlak Vergisi ödemesi gerekir.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com