Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Şubat 2012 Perşembe

Bağ-kur yerine SSK emeklisi olmanın avantajı hk.

Doğum tarihim 25.02.1964. Bağ-Kur giriş tarihim 01.03.1995. Askerlik borçlanmamı 18 ay olarak ödedim. Ne zaman emekli olabilirim? SSK'ya geçersem avantaj sağlar mı?


T.M.

Bağ-Kur hizmetleriniz ve ödemiş olduğunuz askerlikle beraber Bağ-Kur'dan 9000 prim gün ve 54 yaşa tabisiniz. Ayrıca başka bir prim ödemeden de 58 yaşınızın dolacağı tarihte Bağ- Kur'dan kısmi emekli olabilirsiniz. SSK'dan ise, 25 yıl, 54 yaş ve 5675 prim gün şartlarına tabisiniz. SSK'dan emekli olabilmeniz için SSK'ya geçerek 3.5 yıl SSK primi ödemeniz gerekmektedir. Görülüyor ki; 2 kurumdan da aynı tarihte emekli olabiliyorsunuz. Fakat, SSK'dan emekli olmak daha avantajlı. Birincisi, SSK'ya geçmeniz durumunda 3.5 yıl sonra prim ödemeyi keserek 25 yıl şartınızın dolacağı 2018'in Eylül ayını bekleyebilir ve Bağ-Kur'daki gibi 9000 prim gün ödemek zorunda kalmazsınız. İkincisi ise, SSK emekli aylıkları Bağ-Kur'a oranla daha yüksektir. Kısaca 2 kurumdan da Eylül 2018'de emekli olabilirsiniz.

ALİ ŞERBETÇİ - TAKVİM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com