Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Şubat 2012 Perşembe

Yeşil kartlıların vize tarihini takip eden bir ay içinde GSS gelir testi yaptırması hk.

Yeşil kartlı bugün değil vizesi dolduğu tarihten itibaren bir ay içinde gelir tespiti yaptıracak

Soru: Yeşil kartımızla ilgili bilgi almak istiyoruz. 90 yaşındaki teyzemin 15 Haziran 2012 tarihinde vizesi dolacak yeşil kartı var. Öğrenmek istediğimiz şu: Biz bu ayın sonuna kadar gelir testi için başvuruda bulunacak mıyız? Yoksa 15 Haziran 2012 tarihinde vizemizin süresi dolduğunda bu tarihten itibaren bir ay içinde gelir testi yaptırmak için başvuracağız? Bizi aydınlatmanızı rica ederim.


ÖMER

Cevap: Yeşil kartlılar, vize tarihini takip eden bir ay içinde gelir testi yaptırmak zorundalar. Teyzenizin bugün gelir testi yaptırması gerekmiyor. Yeşil kartının vizesinin dolacağı 15 Haziran 2012 tarihinden itibaren bir ay içinde bulunduğu yerdeki sosyal dayanışma ve yardımlaşma vakfına gelir testi yaptırmak için başvurması lazım. Yapılacak gelir tespiti sonucunda aile içinde kişi başına düşen aylık gelir tutarı asgari ücretin üçte birinden (295.50 TL) az çıkarsa, bugün olduğu gibi Genel Sağlık Sigortası primi ödemeden sağlık yardımı alabilecek.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com