Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Aralık 2011 Cuma

Vergi mükellefinin sigortalı çalışması hk.

Soru ve Cevaplar

4/a (SSK) sigortalısı olabilirsiniz

Ben 1956 doğumlu bir bayanım. 1987-1991 yılları arasında esnaf Bağ-Kur sigortalısı olarak hizmete başladım, 1991 yılında dosyamı kapattım. 10.10.2010 tarihinde yeniden Bağ-Kur sigortalısı oldum. SGK'ya başvurdum, 01.01.2012 itibarıyla 2014 yılına kadar ödeme yaparsan (59) yaşında emekli olursun dediler. Ancak 6 Aralık 2011 Salı günü sayfanızda yayınladığınız yazıda benzer bir konuda bir bayanın SSK'ya geçebileceğini yazmışsınız. Adıma vergi mükellefiyim. Bu durumda ben de 4/a (SSK)'ya devam edebilir miyim, 4/b (Bağ-Kur) sigortalılığım devam edecek mi?

Emekli ikramiyelerinin ödenip ödenmeyeceğini yeni yasanın belirleyeceği hk.

Emekli ikramiyelerinin ödenip ödenmeyeceği yeni yasa belirleyecek

Soru: Emekli ikramiyemi almam için 14 Temmuz 2011 tarihinde dava açtım. Sürekli köşenizi okuyorum.2 Aralık 2011 tarihli yazınızda, sanki ödemeler yapılıyor gibi anladım. Ödemeler yapılıyor mu? Alanlar var mı?

3600 günden emekli olabilme şartları hk.

3600 günle 58 yaşı doldurmanız gerek

Soru: 20 Aralık 1959 doğumluyum. Sigorta başlangıç tarihim 1 Ekim 1985’dir. Bugüne kadar 3240 gün prim ödemem var. 14 Aralık 1987 ve 22 Mart 1983 doğum tarihli iki çocuğum var. 4/a (SSK Çalışan) için 3600 günden emekli olabilme şartları hakkında bilgi verebilir misiniz?

Askerlik borçlanmasının sigorta başlangıç tarihini borçlanılan gün sayısı kadar geri götürmesi hk.

Askerliğinizin, başlangıç tarihinizi 23 Mayıs 1988’e kadar çekecek kısmını borçlanın

Soru: 24 Nisan 1964 doğumlu olup, 2 Mart 1984 de askere gittim. Ve 18 ay askerlik yaptım. 1988 de SSK’ya giriş yaptım. Ara boşluk olmasına rağmen, bu tarih itibariyle 7200-7300 gün prim ödeme var. Sonuç olarak, bu bilgiler ışığında askerlik borçlanması yapabilir miyim? Yapabilirsen kaç gün veya kaç ay olabilir? Ve bu durumda SSK girişim, askerlik tarihine iner mi? İnerse de ne zaman emekli olabilirim?

Askerlik borçlanmasını emekli olana kadar istediğiniz zaman yapma hk.

Askerlik borçlanmasını emekli olana kadar yapabilirsiniz

Soru: Mayıs 1976 doğumluyum. Şubat 1996 da 18 ay olarak askerliğimi tamamladım. Aralık 1997 yılında kamu kuruluşunda SSK’lı işçi olarak çalışmaktayım.(erkek) 5030 gün primim var. Kaç yaşında ve yılında emekli olurum? Askerliğim SSK başlangıcını geri çeker mi? Prim gün sayım emeklilik için kaçtır? Askerlik borçlanması yapmam için erken midir?

Ödenmeyen emekli ikramiyeleri hk.

Ödenmeyen ikramiyem için ne yapmamı önerirsiniz?

YAZILARINIZDA değindiğiniz memur iken özel sektöre geçen ancak emekli ikramiyesi alamayanlardan biriyim. 23 yıl başmurakıplık yaptıktan sonra özel sektörde 3 yıl çalıştım. Son 7 yılın yarısından fazlasını kamuda geçirdiğim için Emekli Sandığından emekli oldum. Son Anayasa Mahkemesi kararlarına ve talebime rağmen SGK ikramiyemi ödemedi. Ne yapmamı önerirsiniz? Mehmet Hançerli

İşverenin staj sigortanızda uzun vadeli sigorta kollarına prim ödemesi hk.

İşveren staj sigortanızda uzun vadeli sigorta kollarına prim ödediği için şanslısınız

Soru: 31 Mart 1971 doğumluyum. 1 Ekim 1986 tarihinde staj sigortası ile sigortalı oldum. Posta gazetesindeki yazılarınızdan öğrendiğime göre, staj sigortası, emeklilik için başlangıç olamıyor. Bağlı bulunduğum SGK müdürlüğünden emeklilik sigortamın hangi tarihte başladığını öğrenmek istedim, bana “hizmet dökümüne staj sigortası işlenmez” dediler. 1 Mart 1991 tarihi ile 31 Ağustos 1992 tarihleri arasında 18 ay askerlik yaptım. Ve askerlik borçlanması yapmadım. Ekte hizmet dökümü bilgilerim vardır. Sorularım şunlar;

Engelli vatandaşlarımıza kamuda iş fırsatı hk.

20 bin engelliye iş müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, 2012 yılında 20 bin engellinin kamuda işe alınacağı müjdesi verdi. Şahin sınavın eşit olacağını söyledi.

KEY listelerini www.keyodemeleri.com web sayfasından kontrol etme hk.

KEY listelerini kontrol edin

Yeni çıkan Torba Yasaya göre SSK'lı olup erken emekli olma hk.

Emeklilik tarihiniz değişmez

Soru: Sadettin Bey, 18.02.1963 doğumluyum. 26.12.1996 tarihinde isteğe bağlı Bağ-Kur'lu olup bugüne kadar kesintisiz primimi ödedim. Yeni çıkan Torba Yasa'ya göre SSK'lı olup daha erken emekli olup, daha fazla maaş almam mümkün müdür? Eşim SSK emeklisidir. Eşim vefat ettiğinde dul maaşı alabilir miyim? Veya ben vefat ettiğimde eşime aylık bağlanır mı?

GSS primi ödemeden sağlık yardımı alma hk.

SGK'ya başvurabilirsiniz

Soru: Sadettin Bey, ben 18 yaşımı doldurdum. Annem ve babam ayrılar. Babam işsiz ve annem de dedemin sağlık sigortasından yararlanıyor. Dolayısıyla ben ikisi üzerinden de sağlık yardımı alamıyorum. Bu durumda ben SGK'ya başvurarak genel sağlık sigortalısı olabilir miyim? Yani prim ödemeden sağlık yardımı alabilir miyim? M. Uğur

Emeklilik için yaşını bekleyenlerin GSS primi ödeme yükümlülüğü hk.

Yaşı bekleyene zaten GSS vardı

Basında çıkan bazı haberlerde, emeklilik için prim gününü doldurup da yaşı bekleyenlere 1 Ocak 2012 itibariyle Genel Sağlık Sigortalısı (GSS) olma imkanı verildiği bilgisi yer aldı.

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com