Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Aralık 2011 Cuma

Emekli ikramiyelerinin ödenip ödenmeyeceğini yeni yasanın belirleyeceği hk.

Emekli ikramiyelerinin ödenip ödenmeyeceği yeni yasa belirleyecek

Soru: Emekli ikramiyemi almam için 14 Temmuz 2011 tarihinde dava açtım. Sürekli köşenizi okuyorum.2 Aralık 2011 tarihli yazınızda, sanki ödemeler yapılıyor gibi anladım. Ödemeler yapılıyor mu? Alanlar var mı?


Makbule AKSOY/BURSA

Cevap: Emekli ikramiyesini alamayan eski memurlara emekli ikramiyesi ödenmesi gibi bir durum söz konusu değil. Anayasa Mahkemesi, 12 Mayıs 2011 tarih ve 2010/78 esas ve 2011/81 karar nolu iptal kararını 9 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlayarak aynı tarihte yürürlüğe koydu. Bu tarihten sonra SSK veya Bağ-Kurdan emekli olan eski memurlara emekli ikramiyesi ödeniyor. 9 Temmuz 2011 den önce dava açanlarda, davayı kazanarak ikramiyelerini alabiliyor.
Sizin gibi 9 Temmuz 2011 den sonra dava açanların durumu henüz netleşmedi. Emekli ikramiyesi alıp alamayacağınızı yargı belirleyecek. Bize göre, ortada kesinleşmiş işlem olmadığından, Anayasa Mahkemesinin iptal kararı geriye yürüyerek sizi de kapsayacağından, davayı kazanıp emekli ikramiyenizi almanız gerekir.

Ayrıca, TBMM sine 15 yıl hizmetten sonra memurluktan ayrılıp, SSK veya Bağ-Kurdan emekli olanlara emekli ikramiyelerinin ödenmesi yönünde yasa teklifi verildi. Teklifin önümüzdeki günlerde yasalaşması halinde, durum daha da netleşecek. Çıkacak yasa kapsamında emekli ikramiyenizi de almanız mümkün olabilir.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com