Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Aralık 2011 Cuma

Askerlik borçlanmasının sigorta başlangıç tarihini borçlanılan gün sayısı kadar geri götürmesi hk.

Askerliğinizin, başlangıç tarihinizi 23 Mayıs 1988’e kadar çekecek kısmını borçlanın

Soru: 24 Nisan 1964 doğumlu olup, 2 Mart 1984 de askere gittim. Ve 18 ay askerlik yaptım. 1988 de SSK’ya giriş yaptım. Ara boşluk olmasına rağmen, bu tarih itibariyle 7200-7300 gün prim ödeme var. Sonuç olarak, bu bilgiler ışığında askerlik borçlanması yapabilir miyim? Yapabilirsen kaç gün veya kaç ay olabilir? Ve bu durumda SSK girişim, askerlik tarihine iner mi? İnerse de ne zaman emekli olabilirim?

Halit KILIÇ

Cevap: Askerlik borçlanması yapmanızda herhangi bir kısıtlama yok. Askerliğinizin tamamını veya istediğiniz kadarını istediğiniz zaman borçlanabilirsiniz. Sigorta başlangıcınızı tarih(gün, ay, yıl) olarak bildireceğiniz yerde, yıl olarak bildirmişsiniz. Oysa başlangıçta bir gün bile emekli olma şartlarını değiştiriyor. Sorunuzu 1 Temmuz 1988 de sigortalı olduğunuz varsayımına göre cevaplandırıyoruz.

1988 yılında 23 Mayıs 1988 ve öncesi tarihte sigortalı olanlar ile sonrası tarihte sigortalı olanlar, farklı emeklilik şartlarına tabi. Askerliğinizi sigorta başlangıç tarihinden önce yaptığınızdan, askerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihiniz borçlanılan gün sayısı kadar geri götürür.

Askerliğinizin, sigorta başlangıç tarihinizi 23 Mayıs 1988 e kadar geri çekecek kadar kısmını borçlanmanız halinde, emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5375 gün prim ödeme ve 50 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemeniz yeterli olduğundan, bundan sonra prim ödemeseniz de, 50 yaşınızı dolduracağınız 24 Nisan 2014 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com