Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Aralık 2011 Cuma

Askerlik borçlanmasını emekli olana kadar istediğiniz zaman yapma hk.

Askerlik borçlanmasını emekli olana kadar yapabilirsiniz

Soru: Mayıs 1976 doğumluyum. Şubat 1996 da 18 ay olarak askerliğimi tamamladım. Aralık 1997 yılında kamu kuruluşunda SSK’lı işçi olarak çalışmaktayım.(erkek) 5030 gün primim var. Kaç yaşında ve yılında emekli olurum? Askerliğim SSK başlangıcını geri çeker mi? Prim gün sayım emeklilik için kaçtır? Askerlik borçlanması yapmam için erken midir?


AYHAN

Cevap: Askerlik sürenizin 8 ayını(240 gününü) borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 240 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz. 555 gün daha prim ödeyerek, askerlik borçlanmasıyla 5270 güne yükselecek olan priminizi 5825 güne tamamlamanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız Mayıs 2032 de emekli olabilirsiniz. Askerlik borçlanmasını emekli olana kadar istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com