Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

19 Şubat 2017 Pazar

Torba yasada sigortamın askerlik yaptığın günden başlama gibi bir şey var mı?

Torba yasada borçlanmayla başlangıcı askerlik başlangıcına götüren düzenleme yok

Soru: 23 Mayıs 1979 doğumluyum. E- devlet de işe başlama tarihim staj dönemi olan 1 Ekim 1996 görünüyor. Prim ödemem 1 Ocak 2002 de günler başladı. Şuna 5200 gün primim var. Nasıl emekli olurum? Torba yasada sigortamın askerlik yaptığın günden başlama gibi bir şey var mı?
      MEHMET
Cevap: Staj sigortasında kişileri emekli eden sigorta kollarına prim ödenmediğinden emeklilik açısından sigorta başlangıcı sayılmıyor. 1 Ocak 2002 başlangıcınıza göre emekli olmak için; 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz.  1800 gün daha prim ödeyerek toplam priminizi 9000 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 23 Mayıs 2039’da emekli olabilirsiniz. Torba yasa da; borçlanmayla sigorta başlangıcını askerlik başlangıcına götüren düzenleme yok.  

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilik yaşını dolduran ancak primi yeterli olmayanların ödediği SGK primini geri alması hk.

Yaşı dolduran ancak primi yeterli olmayan ödediği primi geri alabilir
Soru: Emekliyim. Küçük bir piknik tipi işyerimiz var. İşyerini açarken benden kesilecek primin üzerine biraz daha ekleyelim eşimde ilerde bir emeklilik şansı yakalasın düşüncesiyle işyerimizi, eşimin üzerine açtık. Bildiğiniz gibi daha sonra emeklilerden destek kesintisi kaldırıldı. Seçim sonrası asgari ücret 1.300 TL olunca, Bağ-Kur pirimi tek kalemde 580 lira oldu. Bizde çözümü işyerimizi benim devralmamda bulduk. Ve 1 Ocak 2017 itibariyle işyerini devraldım. Sonuç olarak sizden öğrenmek istediğim şey;  iki buçuk yıl süreyle eşim adına ödediğim Bağ-Kur primini geri alıp, alamayacağımızdır?
Orhan AKSU/ANKARA
Cevap: Emekli olmak için aranan yaşı doldurduğu halde, emekli olacak kadar primi olmayanlar talep etmeleri halinde ödedikleri primi “yaşlılık toptan ödemesi” adı altına iade ediliyor. Eşinizin doğum tarihini ve hangi tarihte Bağ-Kurlu olduğunu belirtmemişsiniz. Eşiniz 58 yaşını dolduracağı tarihte ödediği Bağ-Kur primini geri alabilir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com