Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Ağustos 2017 Pazartesi

Ne zaman emekli olabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim

56 yaşınız dolduğunda emekli olabilirsiniz
12 Mayıs 1974 doğumluyum. 1 Eylül 1996 tarihinden itibaren SSK’lıyım. 7018 prim günüm yatırıldı. Temmuz 1997 ile Kasım 1998 tarihleri arasında yedek subay olarak askerliğimi tamamladım. Askerliğimin saydırılmasıyla ilgili SGK’ya yazı yazdığımda, emekli olmadan 1-2 yıl önce başvuruda bulunmamı istediler. Ne zaman emekli olabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim. Galip Şener
Emeklilik için 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 prim günü ve 56 yaş şartlarına tabisiniz. Prim gününü fazlasıyla tamamlamışsınız. 25 yılınız yaşınızdan önce doluyor. 56 yaşınızı dolduracağınız 12 Mayıs 2030 tarihinde emekli olmaya hak kazanırsınız.
SSK ve Bağ-Kur kapsamında hizmet birleştirme işlemleri, emekliliğe bir yılın altında süre kaldığında yapılıyor.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Sezgin ÖZCAN - SÖZCÜ

Emekli olabilmesi için toplu ödeme yapılabilir mi?

Toplu prim ödeme usulü yok
Soru: 1 Mart 1956 doğumlu babamın sigorta giriş tarihi 1978 olup, 2.000 gün prim ödemesi bulunmaktadır. Toplu ödeme yapılabilir mi? Veya emekli olabilmesi için ne yapılması gerekir?
Cihad PİŞKİN
Cevap: Toplu prim ödeyerek emekli olma usulü yok. Babanız toplu prim ödeyemez. Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabi. Muhtemelen 600 gün askerlik yapmıştır. Askerlik süresini borçlanıp ayrıca 1000 gün daha prim ödeyerek, toplam prim ödemesini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Temmuz ayında yapılan katsayı artışından doğan emekli ikramiyesi farkı tarafıma ödenmesi gerekmiyor mu?

Yaş haddinden emekli edilenlere ikramiyesi farkı ödenir
Soru: Yaş haddinden 20 Şubat 2017 tarihinde resen emekliye sevk edildim. Temmuz ayında yapılan katsayı artışından doğan emekli ikramiyesi farkı tarafıma ödenmesi gerekmiyor mu? SGK’dan soruma cevap alamadım.
S.Salih ÖZEK
Cevap:  Emekli Sandığından yaş haddinden re’sen emekli edilenlere, emeklilik tarihinden sonraki ilk katsayı artışından dolayı emekli ikramiyesi farkı ödenir. Emekliye sevk edildiğinizden sonraki ilk katsayı artışı olan Temmuz 2017’deki memur maaş katsayısı artışından dolayı yüzde 6,92oranında emekli ikramiyesi farkı ödenmesi gerekiyor. Ödeme Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından otomatik olarak yapılacak ve size de bilgi verilecektir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Annem dedemden yetim aylığı alabilir mi?

SSK emekli kız çocuğuna babasından aylık bağlamaz
Soru: Emekli sandığı emeklisi (emekli hemşire)olan annem, babamı 1996 yılında kaybetti. Babamdan dolayı dul maaşı bağlandı.1996 yılında ayrıca annem babasını kaybetti.(SSK emeklisi). Annem dedemden yetim aylığı alabilir mi? Annemin üzerine kayıtlı hiç bir malı yok.
Alper ÇELİKEL
Cevap: SSK emekli kız çocuklarına anne veya babalarından dolayı yetim aylığı bağlamaz. Anneniz emekli olduğundan babasından aylık alamaz. Ama tersi olsaydı, yani anneniz SSK emeklisi, babası da Emekli Sandığı emeklisi olsaydı, babasından aylık alabilecekti. Çevrenizde bu durumda olup, aylık alanlar olabilir.  Kanunlar arasındaki farktan kaynaklanan bu durum sizi yanıltmasın.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Anneme 450 lira maaş bağlandı anneme bağlanan aylık neden bu kadar az?


Annenizin aylığının düşük olması babanızın aylığının düşüklüğünden
Soru: Babam vefat etti. Zorunlu Bağ-Kurluydu. Anneme 450 lira maaş bağlandı. Anneme bağlanan aylık neden bu kadar az acaba?
Kanber KAPLAN
Cevap: Anneniz emekli değilse veya sigortalı çalışmıyorsa ve kendisinden başka eşinden aylık alan yoksa, aylık bağlamam  oranı yüzde 75’dir. Ancak kendisinden başka aylık alan çocuk varsa veya kendisi emekli veya sigortalı çalışıyorsa, aylık bağlama oranı yüzde 50’dir.  Emekliler arasında en düşük aylığı Bağ-Kurlular alıyor. Babanızın  aylığı düşük olduğundan annenize bağlanan aylıkta düşük. Şüpheniz varsa, anneniz bulunduğunuz yerdeki sosyal güvenlik il veya merkez müdürlüğüne yazılı olarak başvurarak, bağlanan dul aylığı hesabında yanlışlık olup olmadığını sorduğunda, gerekli kontroller yapılır ve sonuç kendisine yazılı olarak bildirilir.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com