Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Ağustos 2017 Pazartesi

Annem dedemden yetim aylığı alabilir mi?

SSK emekli kız çocuğuna babasından aylık bağlamaz
Soru: Emekli sandığı emeklisi (emekli hemşire)olan annem, babamı 1996 yılında kaybetti. Babamdan dolayı dul maaşı bağlandı.1996 yılında ayrıca annem babasını kaybetti.(SSK emeklisi). Annem dedemden yetim aylığı alabilir mi? Annemin üzerine kayıtlı hiç bir malı yok.
Alper ÇELİKEL
Cevap: SSK emekli kız çocuklarına anne veya babalarından dolayı yetim aylığı bağlamaz. Anneniz emekli olduğundan babasından aylık alamaz. Ama tersi olsaydı, yani anneniz SSK emeklisi, babası da Emekli Sandığı emeklisi olsaydı, babasından aylık alabilecekti. Çevrenizde bu durumda olup, aylık alanlar olabilir.  Kanunlar arasındaki farktan kaynaklanan bu durum sizi yanıltmasın.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com