Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Mayıs 2012 Salı

Bağ-Kuru nasıl kapatacağız?

Şirket ortağı şirketten sigortalı gösterilemez


Soru: Bir yazınızda Bağ-Kurluların, SSK ya prim ödeyerek SSK’dan emekli olacağını okuduğumu hatırlıyorum. Bir limited şirket ortağıyım. Yazınızdan anladığım kadarıyla, şirketimizden sigortalı olarak SSK ya prim ödeyip, SSK’dan emekli olabilir miyim? SSK ya prim ödemek için ne yapmak gerekiyor? Bağ-Kuru nasıl kapatacağız?
Musa DEMİR

Bağ-Kur veya SSK'ya geçersem en erken hangi şartlarda hangisinden emekli olabilirim?

SSK ve Bağ-Kur da aynı yaşta emekli olabiliyorsunuz

Soru: 1 Mart 1972 doğumlu bir bayanım. 19 Mart 1998 Tarihinden itibaren (Limited Şirket ortağı olduğumdan) Bağ-Kurluyum. Halen Bağ-Kurluluğum devam etmekte. Daha önce hiç SSK yok. 28 Eylül 2000 doğumlu bir kızım var. Ben Bağ-Kur veya SSK ya geçersen en erken hangi şartlarda hangisinden emekli olabilirim?
Sadiye ÖRENGÜL

Askerlik ve yurtdışı çalışma sürenizi borçlanarak emeklilik

Askerlik ve yurtdışı çalışma sürenizi borçlanmalısınız

Soru: 11 Ekim 1989 tarihinde sigortalı olarak çalışmaya başladım. 11 Ağustos 1965 doğumluyum. 7600 gün çalışma sürem vardır. 27 ay Bulgaristan’da askerliğim var. Ayrıca yine Bulgaristan’da 2,5 yıl çalıştım. Bunları ödersem ne zaman emekli olabilirim?
Uğur SEZGİN

Emekli olmak için hangi şartlara tabiyim?

Eski yasaya tabi olmanızı sağlamadığından askerlik borçlanması gereksiz

Soru:1 Ocak 1979 doğumluyum. 27 Temmuz 2001 SSK girişimde 893 gün prim ödemem var. 1 Aralık 2006 tarihinde Bağ-Kurlu oldum. Ve prim ödemem kesintisiz devam ediyor. 1999- 2000 yıllarında 18 ay askerlik yaptım. Emekli olmak için hangi şartlara tabiyim? Askerlik borçlanmamın bir faydası olur mu?

Kıdem tazminatımı alarak ayrılabilir miyim?

Kıdem tazminatı alarak ayrılabilirsiniz

Soru: 1971 doğumluyum 1986 senesinde sigortalı oldum. 4600 gün primim var. Çalıştığım iş yerinden ayrılmak istiyorum. Arkadaşımın birinden de öğrendiğim kadarıyla, SSK’dan alınan bir dilekçe ile tazminatımı alabiliyor muşum. Acaba bu bilgi doğru mu? Kıdem tazminatımı alarak ayrılabilir miyim?
Selin ÇETİN

Memur emeklisi dul bir bayan SSK emeklisi ölen babasından maaş alabilir mi?

Memur emeklisi SSK’dan yetim aylığı alamaz

Soru: Memur emeklisi dul bir bayan SSK emeklisi ölen babasından maaş alabilir mi?
ORHAN

Eksik günlerinizi isteğe bağlı prim ödeyerek nasıl tamamlayabilirsiniz?

Eksik günlerinizi isteğe bağlı prim ödeyerek 30 güne tamamlayabilirsiniz

Soru: Şu anda bir işyerinde part time çalıyorum. Bir ayın 15 gününü sigorta yapıyorlar. Geri kalan 15 günü kendim ödeyebilir miyim?
Köksal ACAR

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com