Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Mayıs 2012 Salı

Emekli olmak için hangi şartlara tabiyim?

Eski yasaya tabi olmanızı sağlamadığından askerlik borçlanması gereksiz

Soru:1 Ocak 1979 doğumluyum. 27 Temmuz 2001 SSK girişimde 893 gün prim ödemem var. 1 Aralık 2006 tarihinde Bağ-Kurlu oldum. Ve prim ödemem kesintisiz devam ediyor. 1999- 2000 yıllarında 18 ay askerlik yaptım. Emekli olmak için hangi şartlara tabiyim? Askerlik borçlanmamın bir faydası olur mu?

Ali ERMİŞER
Cevap: Bağ-Kurda emekli olmak için; 9000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam priminizi 9000 güne tamamlamanız şartıyla, 60 yaşınızı dolduracağınız 1 Ocak 2039 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Son 1260 günü sigortalı bir işte çalışarak ödemek şartıyla, toplam priminizi 7000 güne tamamlayarak 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte SSK’dan emekli olmanız da mümkün. Aynı tarihte emekli olmanıza karşın SSK’ya 2000 gün daha az prim ödeyeceğinizden SSK avantajlı.
Askerlik borçlanması, emekli olma şartlarınızı değiştirmiyor. Sadece prim gün sayınızı artırıyor. Erken emekli olmanıza faydası olmadığından borçlanmanıza gerek yok. Emekli olacağınız tarihe kadar aranan primi rahat rahat doldurabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com