Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Mayıs 2012 Salı

Bağ-Kur veya SSK'ya geçersem en erken hangi şartlarda hangisinden emekli olabilirim?

SSK ve Bağ-Kur da aynı yaşta emekli olabiliyorsunuz

Soru: 1 Mart 1972 doğumlu bir bayanım. 19 Mart 1998 Tarihinden itibaren (Limited Şirket ortağı olduğumdan) Bağ-Kurluyum. Halen Bağ-Kurluluğum devam etmekte. Daha önce hiç SSK yok. 28 Eylül 2000 doğumlu bir kızım var. Ben Bağ-Kur veya SSK ya geçersen en erken hangi şartlarda hangisinden emekli olabilirim?
Sadiye ÖRENGÜL

Cevap: Bağ-Kurda emekli olmak için; 20 tam yıl prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. 19 Mart 2018’e kadar ara vermeden prim ödeyerek, toplam prim ödemenizi 20 tam yıla tamamlamanız şartıyla, 54 yaşınızı dolduracağınız 1 Mart 2026 tarihinde emekli olabilirsiniz.
Sigortalı çalışarak 1260 gün prim ödemeniz halinde, SSK şartlarıyla emekli olma hakkı elde edersiniz. SSK’da emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5975 gün prim ödeme ve 54 yaş şartlarına tabisiniz. 1260 günden sonra prim ödemeseniz de, 54 yaşınızı dolduracağınız 1 Mart 2026 tarihinde emekli olabilirsiniz. SSK’da ve Bağ-Kurda aynı tarihte emekli olabiliyorsunuz. Ancak, SSK’ya yaklaşık 28 ay az prim ödüyorsunuz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com