Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Mayıs 2012 Salı

Bağ-Kuru nasıl kapatacağız?

Şirket ortağı şirketten sigortalı gösterilemez


Soru: Bir yazınızda Bağ-Kurluların, SSK ya prim ödeyerek SSK’dan emekli olacağını okuduğumu hatırlıyorum. Bir limited şirket ortağıyım. Yazınızdan anladığım kadarıyla, şirketimizden sigortalı olarak SSK ya prim ödeyip, SSK’dan emekli olabilir miyim? SSK ya prim ödemek için ne yapmak gerekiyor? Bağ-Kuru nasıl kapatacağız?
Musa DEMİR

Cevap: Kamuoyunda Torba Yasa olarak adlandırılan 6111 sayılı yasa ile 1 Mart 2011 tarihinden itibaren Bağ-Kurlulara sigortalı çalışarak SSK’ya prim ödeme imkânı getirildi. Bu konuda epeyce yazı yazdık. Okuduğunuz bu yazılardan biridir. Ancak, hiçbir yazımızda şirket ortağının, ortağı olduğu şirketten sigortalı olarak bildirilebileceğini belirtmedik. Çünkü yasa, sigortalıların kendi işlerlerinden ve ortağı olduğu işletme ve şirketlerden sigortalı bildirilmesini kesin olarak yasaklamış bulunuyor. Ortağı olduğunuz limited şirkette sigortalı çalışamazsınız. Ancak, başka bir işyerinde sigortalı çalışarak SSK’ya prim ödemeniz mümkün. SSK’ya prim ödemeniz için Bağ-Kuru kapatmanız gerekmiyor. Çünkü, çalışacağınız işyerinde elektronik ortamda girişiniz yapıldığında, sistem otomatik olarak Bağ-Kurunuz sonlandıracak.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com