Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

21 Ekim 2016 Cuma

Sağlık karnesinin yitirilmesi (zayi) halinde ne yapılmalıdır?



Sağlık karnesinin yitirilmesi (zayi) halinde ne yapılmalıdır? 

Sağlık karnesinin kaybolduğunu,   kişinin bulunduğu ildeki Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri/Sosyal Güvenlik Merkezlerine müracaat ederek beyan etmek gerekmektedir.

SGK Yurtiçi Sağlık Hizmetlerinden Yararlanma Şartları hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

25 yıl doldurması gerekir diyorlar babam yaş haddinden SGK’dan emekli olabilir mi?


Babanız Haziran 2017’de emekli olabilir
Soru: Babam Haziran 1958 doğumlu. Şubat 1997 de Bağ-Kur  girişi var. 19 yıldır sigortalı. Son 3.5 yıldır da SSK’lı. 5500 gün primi var. SSK da 1261 günü doldu. SSK’dan emekli olması için hangi şartlar gerekir? Yaş haddinden SGK’dan emekli olabilir mi?  25 yıl doldurması gerekir diyorlar.
Birol KOCABAY
Cevap: Babanız SSK’da yaş haddinden emekli olmak için;15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 59 yaş şartlarına tabi. Primi yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemese de, 59 yaşını dolduracağı Haziran 2017’de emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Yatarak ve ayakta tedavilerde rapor ücreti nasıl hesap edilir?


Yatarak ve ayakta tedavilerde rapor ücreti nasıl hesap edilir?

Rapor ücreti rapor alınan tarihten önceki son bir yıl içindeki 3 aylık prime göre hesaplanır. Geriye doğru 3 aylık primin ortalaması alınır, tedavi ayakta olmuşsa bu miktarın 2/3’si, tedavi yatarak olmuşsa yarısı ödenir.

Hastalık Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

İş kazasını bildirmeyen işverenin sorumluluğu nedir?


İş kazasını bildirmeyen işverenin sorumluluğu nedir?

İş kazasının belirtilen sürede işveren tarafından Kurum’a bildirilmemesi halinde, bildirim tarihine kadar geçen süre için sigortalıya ödenecek geçici iş göremezlik ödeneği, Kurumca işverenden tahsil edilir. İşveren, iş kazasına uğrayan veya meslek hastalığına tutulan genel sağlık sigortalısına sağlık durumunun gerektirdiği sağlık hizmetlerini derhal sağlamakla yükümlüdür. Bu  amaçla işveren tarafından yapılan ve belgelere dayanan sağlık hizmeti giderleri ve 65 inci madde hükümlerine göre yapılacak masraflar Kurum tarafından karşılanır.  Yükümlülüklerin yerine getirilmesindeki ihmalinden veya gecikmesinden dolayı, genel sağlık sigortalısının tedavi süresinin uzamasına veya malûl kalmasına veya malullük derecesinin artmasına sebep olan işveren, Kurumun bu nedenle yaptığı her türlü sağlık hizmeti giderini ödemekle yükümlüdür. Ayrıca İş Kanunu’na göre, bu kanunun 105. maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır.

İş Kazası Sigortası hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

2008’den sonra eşimden 4(c)’den (Emekli Sandığı) kalan dul aylığı almaktayım - 2008’den sonra 4(a)’dan emekli olmam halinde dul aylığı almaya devam edebilir miyim?


2008’den sonra eşimden 4(c)’den (Emekli Sandığı) kalan dul aylığı almaktayım. 2008’den sonra 4(a)’dan emekli olmam halinde dul aylığı almaya devam edebilir miyim?

5510 sayılı Kanunun 54. maddesine göre her iki aylığın ödenmesine devam edilir.

Ölüm Aylığı hakkında merak edilen diğer sorular ve yanıtları için tıklayın

Kaynak: SGK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com