Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

2 Mayıs 2012 Çarşamba

Bu nasıl adalet ana paradan vergi kesilir mi?

BES’ den ayrılanın anaparasından vergi kesilmemesi için yasa tasarısı hazırlandı

Soru: Bireysel emeklilik sisteminden 10 yıldan önce ayrılanlara ödenen paradan(ana para dâhil) yüzde 15 gelir vergisi kesiliyor. Bu nasıl adalet ana paradan vergi kesilir mi? Verginin faizden kesilmesi gerekmiyor mu? Bu uygulama kalktı mı? Kalkmadıysa vergi kesilmemesi için ne yapmak gerekiyor? Bir yolu var mı?

AYSEL
Cevap: Bireysel Emeklilik Sisteminden(BES) ayrılanlara ana para dahil ödenen tüm paradan vergi stopajı(kesintisi) yapılmasının adil bir yanı yok. Nitekim yargı, davalarda ana paradan vergi kesilmemesi gerektiği yönünde kararlar veriyor. Maliye yargının yerleşik kararlarına karşın anlaşılmaz bir şekilde, uygulamayı sürdüre geldi. Bu haksız ve adaletsiz uygulama henüz kalkmadı. Fakat, kaldırılması için yasa tasarısı hazırlandı. Önümüzdeki günlerde yasalaşmasını bekliyoruz. BES ten ayrılmayı düşünüyorsanız yasayı beklemenizde yarara var.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com