Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

10 Temmuz 2012 Salı

14 gün yıllık izinde işveren 7 gün izin yaptırmışsa kalan 7 günün parası alınır mı?

Bir yıldan beş yıla kadar kıdemi olanın ücretli izin hakkı 14 gündür

Soru: Sorum bir işyerinde yıllık izin kaç gündür. 2.5 senedir ayni işyerindeyim. Ben 14 gün biliyorum. Eğer izin 14 günde, işverende 7 gün izin yaptırmışsa, kalan 7 günün parası alınır mı? Ya da bu işyerinden bu sebeple çıkarsam, kıdem tazminat alabilir mi?

Sefa PERÇİN
Cevap: Bir yıldan beş yıla kadar(beş yıl dâhil) kıdemi bulunan çalışanın yıllık ücretli izin hakkı 14 gündür. 2.5 yıldan beri çalıştığınızdan 14 gün ücretli izin hakkınız var. İşveren 7 gün kullandırmışsa, işten ayrıldığınız zaman tüm çalışma sürenizce kullanmadığınız izin sürelerinin ücretini alabilirsiniz. Yıllık ücretli izin hakkı vazgeçilmez haklardandır. İşveren çalışana yıllık ücretli izin kullandırmaması veya kanunun öngördüğü süre izin kullandırmaması işçiye iş sözleşmesini haklı nedenle fesih hakkı verir. İşverenin izin kullandırmaması nedeniyle, iş akdini fesih ederek ayrılan işçiye kıdem tazminatının ödenmesi gerekir.

Ekrem SARISU - POSTA


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com