Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Ekim 2012 Salı

Emeklilik yaşını bekleyenler şok üstüne şok yaşıyor - 1999 yılından önce sigortalı olanlar mutlaka okusun!

1999 yılı öncesinde sigortalı olanlara şok!


Emekliliğini bekleyenler şok üstüne şok yaşıyor. 

Hükümetin yeni planında artık erken emeklilik hayal olacak. Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen erken emeklilikle ilgili çalışmalar netlik kazanmaya başladı. 1999 yılı öncesinde sigortalı olanların emeklilik hayalleri suya düştü. 1999 yılından önce sigortası başlayanların emeklilikleri 4-5 yıl sarkacak.

Sabah'ın haberine göre, son dönemde hükümetin gündem maddelerinden biri de emeklilik yaşı oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "48-49 yaşında emekli olunmaz" sözleriyle alevlenen emeklilik yaşı tartışması sürüyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, emeklilik yaşı konusunda teknik çalışmaların her zaman yapılabileceğini ancak henüz verilmiş bir karar olmadığını belirtti. Uzmanlar ise tartışmaların sadece bir grubu ilgilendirdiğine dikkat çekiyor. Buna göre emeklilik yaşında bir değişiklik olması durumunda etkilenecek grup 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar olacak.

TEKNİK HAZIRLIK VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakanlar Kurulu'nda "Bu ülkede hâlâ 49 yaşında emeklilik sürüyor. Eğer 60 yaş emekliliği olsaydı, verdiğim rakamlar farklı olurdu" dedi. Hemen ardından Maliye Bakanı Şimşek, genç emeklilikten dert yanarak yeni bir sosyal güvenlik reformuna ihtiyaç olduğu mesajını verdi. Babacan da Türkiye'de emekli sayısının 10 milyonu aştığına dikkat çekerek şunları söyledi: "Bir yandan bu konularla ilgili çalışmak bir ihtiyaç ama bunu yaparken sosyal adaleti koruyarak, geniş kesimlerin hak edilmiş haklarında herhangi bir kayba sebep olmadan nasıl çözülebilir diye düşünüyoruz."

ÜÇ FARKLI YAŞ

Mevcut sistemde, 8 Eylül 1999'dan önce, 8 Eylül 1999-30 Nisan 2008 arasında ve 30 Nisan 2008'den sonra hizmeti olanlar olmak üzere üç farklı emeklilik yaşı tespiti var. 30 Nisan 2008'den sonra sigortalı olanlar ile sigortalı olacaklarda yaş şartı kadınlarda 58, erkeklerde 60. Emeklilik yaşı 2035'ten sonra prim gün sayısını dolduracakları tarihe göre kademeli olarak artıyor ve 2048'den itibaren 65 yaşta eşitleniyor.

YAŞ ŞARTI 99'DA GETİRİLDİ

Genç emeklilik sıkıntı yaratınca 1999'da düzenleme yapıldı. 8 Eylül 1999'da yürürlüğe giren 4447 sayılı yasa ile emeklilikte yaş şartı getirildi. Buna göre, 8 Eylül 1999-30 Nisan 2008 tarihleri arasında sigortalı olanlarda yaş şartı kadınlar için 58, erkekler için ise 60 oldu. Bu grupta yer alanların hem yaş hem de prim gün sayısını doldurması gerekiyor. Ancak bu düzenleme yapılırken, 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanların emeklilik şartları kademeli olarak düzenlendi. MİLLİYET

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com