Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Haziran 2012 Çarşamba

Bu durum bana neler kaybettirir?

Müstafi sayılan bir yıl memurluğa dönemez

Soru: 657 sayılı kanuna tabi olarak, 4/a kadrolu hemşire olarak görev yaparken muvafakat alamadığım için başka bir kurumda 4/b li olarak işe başlayacağım. Şu an istifa verdim. Ama kurum ilk istifamı kabul etmedi. Diğer kuruma 15 gün içinde başlamam gerektiği için 10 gün işe gitmeyerek müstafi sayılacağım. Bu durum bana neler kaybettirir.


Fatma DÖŞ

Cevap: Müstafi duruma düşerseniz 657 sayılı Kanunun 97/B maddesi uyarınca bir yıl süreyle memurluğa dönemezsiniz. Ayrıca, memurların emekli ikramiyelerine ilişin yasa hükmü, Anayasa Mahkemesi kararları sonrasında çeşitli kereler değiştirilmiş olup, son olarak 26 Ocak 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6270 sayılı yasa ile, 5434 sayılı Kanunun 89 ncu maddesi değişiklik yapılarak değiştirilmiş bulunuyor. Bu değişiklik gereğince, 2829 sayılı Hizmetlerin Birleştirilmesi Hakkında Kanunun 8 inci maddesi uyarınca, sosyal güvenlik kurumlarına tabi olarak geçen hizmet sürelerinin birleştirilerek emekli olanlara ise, kamu kurumlarındaki çalışmalarının 1475 sayılı İş Kanununun 14 üncü maddesinde belirtilen kıdem tazminatına hak kazanma şartlarına uygun olarak sona ermiş olması şartıyla, emekli ikramiyesi ödenmesi öngörülmüştür. Bu durumda 4/1-a (SSK) sigortalısı olarak çalışmaya devam eder ve 2829 sayılı Kanun uyarınca birleştirilen hizmetleriniz üzerinden tarafınıza aylık bağlanarak emekli olursanız, memuriyette geçen süreleriniz için emekli ikramiyesi alamazsınız. Memurluğa başlama tarihinizi bildirmemişsiniz. Başlama tarihinizi bildirmeniz halinde, emekli ikramiyesi alıp alamayacağınız hakkında daha sağlıklı cevap verebiliriz.

Ekrem Sarısu - Posta


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com