Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Haziran 2012 Çarşamba

Bu kanunu referans göstererek dava açsak paramı geri alabilir miyim?

Bir yıl içinde başvurana kesilen vergi iade edilecek

Soru: Bireysel emeklilik sisteminin değiştirilecekmiş. Yeni usulde ayrılana ödenen para nın içindeki ana parsadan vergi kesilmeyecekmiş. Vergi sadece faizden kesilecekmiş. Bu değişiklik bir haksızlığa son veren adaletli bir düzenleme. Ancak Bireysel emeklilik sisteminden benim gibi kanun çıkmadan ayrılan ve ayrılma esnasında ödenen anapara + faizin toplamından yüzde 15 gelir vergisi kesilenlerin günahı ne. Bizlerin mağduriyeti ne olacak. Bu kanunu referans göstererek dava açsak paramızı geri alabilir miyim?


A.DEMİR

Cevap: Bireysel emeklilik sisteminde önemli ve köklü değişiklikler yapan yasa tasarısı TBMM sininde kabul edilerek yasalaştı. Cumhurbaşkanının imzalayarak Resmi Gazetede yayımlanması üstüne yürürlüğe girecek. Sorunuzda da belirttiğiniz gibi yeni yasa bireysel emeklilik sisteminde ana para üstünden gelir vergisi stopajı(kesintisi) saçmalığına son veriyor. Bundan sonra sistemden ayrılana ödenen paranın ana para kısmından vergi kesilmeyecek. Vergi sadece nemasından(getirisinden) kesilecek.

Sizin gibi yasanın yayımlanmasından önce sistemden çıkan ve ana parasından vergi kesilerek mağdur edilenlerin mağduriyeti de, vergi iadesi yoluyla giderilecek. Ancak bunun için yasanın yürürlüğe gireceği tarihten itibaren bir yıl içinde yazılı başvuru yapılması gerekiyor.

Ekrem SARISU - POSTA


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com