Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

27 Haziran 2012 Çarşamba

Yeni kıdem tazminatı yasasının bizlere ne tür haklar sağlayacağını öğrenmek istiyorum

Kıdem tazminatı Fonu’nun işçiye getirdiği yeni hak bulunmuyor

Soru: 40 senedir sağlık sektöründe md yrd olarak çalışmaktayım, emekli olmak istiyorum ancak yeni kıdem tazminatı yasasının bizlere ne tür haklar sağlayacağını mümkünse öğrenmek istiyorum.


Fatma ALTUN

Cevap: Üzerinde çalışılan yasa tasarına göre, kıdem tazminatı kurulacak. İşveren her ay kıdem tazminatı için işçi adına prim öder gibi fona para ödeyecek. İşçi emekli olurken kıdem tazminatını işveren yerine fondan alacak. İşçi ve işveren kesimi, yetkililer, kıdem tazminatı için aylık ne kadar ödeme yapılacağı üstünde pazarlık yapıyorlar. Bugün için bir yıl(12 aylık) çalışmaya karşılık en son alınan ücretin bir aylık tutarı kadar kıdem tazminatı ödeniyor. Bu tutar bugün işçi aylık ücretinin yüzde 8.34 üne karşılık geliyor. Fon kurulduğunda bu tutar azalacak. Yani Kıdem tazminatı maalesef bir miktar düşecek. Bugün için üstünde durulan oran “yüzde 4”. Yani işveren ücretin yüzde 4 kadar her ay kıdem tazminatı ödemesi isteniyor. Bu oranla işçinin kıdem tazminatı yarıya yakın azalsa da, çalışanların yüzde 100 ü kıdem tazminatı güvenceye kavuşacak. Çünkü bugün için çalışanların yüzde 8’i kıdem tazminatı alırken yüzde 82 si kıdem tazminatını alamıyor. Bunun dışında yasa ile çalışanlara sağlanan ilave bir hak yok.

Ekrem SARISU - POSTA


Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com