Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Şubat 2012 Çarşamba

25 yılım dolunca emekli olabilir miyim?

Emekli ikramiyesi almadan ve emekli aylığı bağlanmadan işinizden ayrılabilirsiniz

Soru: 9 Eylül 1966 doğumluyum. Öğretmenim. 31 Aralık 1986 tarihinde göreve başladım. 25 yılım dolunca emekli olabilir miyim? Olursam prosedürü nasıl olur?


ERDAL

Cevap: 25 yılınızı doldurduğunuzda emekli olamazsınız. Çünkü, emekli olmak için aranan yaşı da doldurmanız gerekiyor. Emekli olmak için; 25 tam yıl fiili hizmet süresi ve 50 yaş şartlarına tabisiniz. 25 fiili hizmet yılınızı doldurduğunuzdan, 50 yaşınızı dolduracağınız 9 Eylül 2016 tarihinde emekli olabilirsiniz. Ancak, 25 fiili hizmet yılınızı doldurduğunuzda isterseniz, öğretim dönemi sonunda işinizden emekli aylığı bağlanmadan ve emekli ikramiyesi almadan ayrılabilirsiniz. Bu durumda, emekli aylığınız 50 yaşınızı dolduracağınız tarihte bağlanır. Emekli ikramiyenizi de aynı tarihte alabilirsiniz.

Ekrem SARISU - Posta

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com