Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

15 Şubat 2012 Çarşamba

Yeni düzenlemede emekli ikramiyesi ödenebilmesi için aranan şartlar hk.

Davanın sonuçlanmasını beklemelisiniz

11.10.1972-29.5.1981 tarihleri arasında 3090 gün devlet memuriyetinde çalıştım. Oğlumun doğumu nedeniyle 29.5.1981 tarihinde istifa ettim. Daha sonra SSK'dan emekli oldum. 8 yıl 7 aylık emekli ikramiyesi hakkımı kaybetmemek için 31.8.2010 tarihinde, ödeme tarihindeki memur maaş katsayıları üzerinden tarafıma emekli ikramiyesi ödenmesi talebiyle dava açtım, henüz sonuç çıkmadı. Yeni yasaya göre benim durumum ne olur?
F. Berrin Saka

Yeni düzenlemede, emekli ikramiyesi ödenebilmesi için memuriyette geçen çalışmanın kıdem tazminatına hak kazanma şartlarına uygun olarak sona ermiş olması şartı aranıyor.

Memuriyette geçen hizmet süreniz 15 yıldan az olduğundan yeni düzenlemeye göre kıdem tazminatı ödenmeyeceğinden, davanızdan vazgeçmeyip, sonuçlanmasını beklemeniz gerekiyor.

Bu arada, emekli ikramiyesi ödenmesi için kıdem tazminatına hak kazanma şartlarının aranacağına ilişkin düzenlemenin Anayasaya aykırı olduğuna ve durumunuzun yeni düzenleme öncesi hükümlere göre değerlendirilmesine, aksi halde yeni düzenlemenin iptali için Anayasa Mahkemesine götürülmesine ilişkin ek bir dilekçe de verebilirsiniz.

Metin TAŞ & Sezgin ÖZCAN - AKŞAM

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com