Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

4 Haziran 2011 Cumartesi

En son çıkan Torba yasadan yararlanabilir miyim?


1992 den Bağ-Kura kayıt olamazsınız

Soru: 1960 doğumluyum. 1976 da sigorta girişim var.1992-1998 yılları arası maliyede vergi mükellefiyim. İşyeri çalıştırdım. Borcum da yok. Fakat emekli olmam için arada ki farkı Bağ-Kur haklarından yararlanılarak sigortaya aktarıp emekli olabilir miyim? Bağ-Kur girişim yok. En son çıkan yasadan yararlanabilir miyim?
Orhan BERK
Cevap:
Vergi mükellefi olduğunuz, ancak Bağ-Kura kayıt olmadığınız 1992-1998 arasındaki süre için Bağ-Kura kayıt yaptırarak gün kazanamazsınız. Çünkü, sizin gibi süresi içinde Bağ-Kura kayıt ve tescilini yaptırmayanların sigortalılık hak ve yükümlülükleri 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren başlatılıyor. 1 Ekim 2008 den sonrada Bağ-Kurlu olmayı gerektiren faaliyetiniz yok.



Ulusal Basında Yazan Sosyal Güvenlik Uzmanları Tarafından Cevaplanmış Sorular İçin Tıklayınız  Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com