Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

3 Mart 2014 Pazartesi

Şeker hastasıyım engelli olarak emekli olmam mümkün mü?


Engelliler ve malullerin emekliliği için yaş haddi kıstasına bakılmaz

SORU: 16 Haziran 1991 doğumluyum. 11 Ekim 2010 tarihinde işe başladım. Şeker hastasıyım. Raporumda yüzde 40 engellilik yazıyor. Yeni bir kanun çıkmış, artık bizde emekli olabiliyormuşuz. Doğruysa kaç yaşında emekli olurum? Engelli olarak da emekli olmam mümkün mü?

Seyfettin Karaca

CEVAP: Geçen yıl yürürlüğe giren yeni yönetmelikle malulen emeklilikte bir kısım koşullar değişti. Birtakım hastalıklar da maluliyet kapsamına alındı. Aynen şeker hastalığında olduğu gibi. Ancak yeni yönetmelik öncesi malulen emekli olmak için gerekli olan 10 yıl sigorta, 1800 gün prim ve en az yüzde 60 oranında işgücü kaybı şartları bugün için de gerekli.

Bu nedenle sizin durumunuzda şeker hastalığı en az yüzde 60 oranında işgücü kaybınıza yol açmış ve alacağınız raporu inceleyen SGK Sağlık Kurulu bu raporu kabul ederek maluliyetinize karar verirse, priminizi 1800 güne tamamlamanız kaydıyla, 10 yıllık sigorta sürenizi dolduracağınız 11 Ekim 2020 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Engelli hakkıyla emekli olabilmeniz için de şu koşullar geçerli; yüzde 40-49 arasında işgücü kaybınız olduğunu söylüyorsunuz, bu durumda engelli şartlarıyla emekli olmak için 18 yıl sigorta ve 4200 gün prim koşullarına tabisiniz. Yani 11 Ekim 2028 tarihinde prim gününüzü 4200’e çıkarmanız kaydıyla engelli hakkıyla emekli olabilirsiniz.

Genel olarak ifade edelim;  engelli hakkıyla ve malulen emeklilikte belirli bir yaşı tamamlama koşulu bulunmuyor.

Cem KILIÇ - MİLLİYET


--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com