Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

5 Şubat 2014 Çarşamba

Milyonlarca emeklinin umutla beklediği intibak yasası çıkacak mı?


Bağ-Kur'luya da intibak hakkı

2000 yılı sonrası emekli olanlar için çıkması beklenen yeni intibakta, Bağ- Kur'luların da olması bekleniyor. Vatandaş düşük maaşlardan yakınıyor

Milyonlarca emeklinin umutla beklediği intibak yasasının kapsamının geniş olması bekleniyor. Bu kapsamda daha önceki yasadan yararlanamayan milyonlarca Bağ-Kur emeklisinin de dahil edilme ihtimalinin bulunduğu ifade ediliyor. Gazetemizi telefon yağmuruna tutan Bağ-Kur emeklileri de ücretlerinin emsallerinden çok düşük kaldığını, geçinemediklerini belirterek, "Eğer yeni intibak çıkacaksa bu herkesi kapsamalı. Mutlaka Bağ-Kur emeklileri de bunun içinde olmalı" dedi. 

SADECE SSK'LI VARDI 
Önceki yıl çıkartılan ilk intibak yasası sadece SSK emeklilerini kapsıyordu. 2000 yılından önce emekli olmuş yaklaşık 2 milyon SSK emeklisi için intibak çalışması yapılmış ve bu vatandaşların dosyaları tek tek bulunarak maaşları yeniden hesaplanmıştı. Ücretlerinde eksiklikler bulunan bu emeklilerin maaşlarına 20 liradan 355 liraya kadar kalıcı zam yapılmıştı. Emekliler Ocak 2013 maaşıyla birlikte bu zamlarını almışlardı. Bu emekliler yaklaşık bir yıldır bu yeni maaşlarını alırken, yapılan zamlarda bu miktar üzerinden hesaplanıyor. 

İTİRAZLAR ÇOĞALDI 
Bu intibaktan sonra başta 2000 yılında emekli olanlar olmak üzere milyonlarca vatandaş, mağdur olduklarını öne sürerek, yeni bir intibak yasasının şart olduğunu dile getirmişti. Bu konu mahkemelere de taşınmış ve haksızlıklar dava konusu yapılmıştı. Ardından Kamu Başdenetçisi'nin konuyu tekrar gündeme getirmesiyle, emekliler için de heyecanlı bir süreç başlamış oldu. Kesin bir karar verilmemesine rağmen milyonlarca emeklinin umudu devam ediyor. 

KAPSAM GENİŞLESİN
Bu gelişmeler devam ederken Bağ-Kur emeklileri kendilerinin de hesaba katılmasını istiyor. İlk intibaktan yararlanamayan Bağ- Kur'lular hem kendi aralarındaki maaş uçurumları hem de diğer kurum emeklileriyle olan farkların kapanmasını istiyor. Bağ-Kur'lular, "Eğer yeni bir intibak çıkacaksa bunun içinde mutlaka Bağ-Kur emeklisi de olmalı. O zaman gerçek adalet sağlanır ve maaş uçurumları ortadan kalkar" diyor. 

PROMOSYON NE OLDU?
Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru gündeme gelen emeklilere bankalardan promosyon verilmesi konusu da vatandaşların gündeminde. Bunun için yapılan görüşmelerin kesilmesine tepki gösteren emekliler, "Kamu bankaları yanaşmıyorsa özel bankalar devreye girsin. Şu anda bile onlarca banka emekli maaşı verebilmek için yarışıyor. Bu promosyona dönüşsün. Yetkililer bizi de düşünsün" dedi. 

Kaynak: TAKVİM

--
SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK İŞLEMLERİ

Emeklilik Tarihinizi Hesaplatmak için tıklayın
SGK Hizmet Birleştirme İşlemleri hakkında bilgi için tıklayın
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvurularınız için tıklayın
Bağ-kur Hizmet ve Prim Borcu Sorunlarınız için tıklayın
Askerlik Borçlanmasıyla Erken Emeklilik Hesabı için tıklayın
Çözemediğiniz Her Türlü SSK ve Bağ-kur Sorunları için 
tıklayın


AŞAĞIDAKİ ÜRÜN ÇEŞİTLERİ İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

  1. Akıllı Telefon Modelleri ve Fiyatlarını görmek için tıklayın
  2. iPhone Aksesuarlarını görmek ve incelemek için tıklayın
  3. Dizüstü Bilgisayar Fiyatlarını görmek için tıklayın
  4. Tablet Bilgisayar Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  5. Cep Telefonu Aksesuarlarını görmek için tıklayın
  6. LCD TV Plazma TV Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  7. Fotoğraf Makinesi Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  8. Video Kamera Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  9. Buzdolabı Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  10. Su Arıtma Cihazı Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  11. Çamaşır Makinesi Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  12. Elektrikli Süpürge Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  13. Traş Makinesi Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  14. Hediyelik Eşya Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  15. TV Sehpa Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  16. Çalışma ve Ofis Koltukları Modelleri için tıklayın
  17. Kitaplık Modelleri ve Fiyatları için tıklayın
  18. Oto Tuning İçin Aradığınız Tüm ürünler tıklayın

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com