Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

23 Kasım 2010 Salı

Yeni çıkan SGK affı ile yaşını doldurup prim günü eksik olanlar toplu ödeme yaparak emekli olabilecekler mi?

SORU:


Toplu prim ödemesi bu afla mümkün mü?  Yaşımı doldurdum ama benim sigorta prim ödemem az ve 3600 a tamamlamam için 2000 günüm eksik...  Bu 2000 günü toplu ödeyerek emekli olabilecek miyim? 

CEVAP:
Sorunuz ilginç fakat sizin durumunuzun tam tersi olanlar da var. Onların prim günü ve sigortalılık süreleri tamam fakat yaşı bekliyorlar. Bir defaya mahsus emekli olmayı umuyorlar.

Sizde ise sigortalılık süresi ve yaş tamam fakat prim günü eksik sizde toplu ödeme ile emeklilik hayal ediyorsunuz.

Fakat her iki kesimin beklentileri de sosyal güvenlik reformunun ruhuna aykırı...

Sosyal güvenlik sistemimizde askerlik, doğum , yurtdışı borçlanması v.b. dışında toplu para ödeyerek gün kazanma olayı yok.

Dolayısıyla yeni SGK affında ( borç yapılandırması )  böyle bir düzenleme yok.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com