Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Kasım 2010 Pazartesi

Eski vergi ve meslek odası kayıtlarımı göstererek Bağ-kur'dan geriye dönük gün kazanabilir miyim?

SORU:


Öncelikle selamlarımı sunarım.

Benim size Bağ-kur ile ilgili bir sorum olacak cevaplarsanız müteşekkir olucağım.

Ben 1987 ve 1997 tarihleri arasında vergi mükellefiyetim oldu. Fakat Bağ-kura kayıt yaptırmadım vergi mükellefiyeti sona erdikten sonra şoförler odasına kayıt yaptırdım. Acaba bu oda kaydı Bağ-kurda geriye dönük 1987 ve 1997 tarihleri arasındaki süreyi borçlanabilir miyim? Ya da 1997 den sonra ( oda kaydım yapıldıktan sonra) 2005 yılına kadar geçen süreyi borçlanabilir miyim bununla iligili bir yasa var mı?

Şimdiden teşekkür eder saygılarımı sunarım...

Selahattin K.


CEVAP:


Selahattin bey gerek vergi gerekse oda kayıtlarınızdan dolayı geriye dönük Bağ-kur hizmeti kazanamazsınız. 


Mevcut Bağ-kur uygulaması bu şekildedir.  Zamanında Bağ-kura kayıt olsaydınız sözkonusu eski vergi ve oda kayıtlarınızla  aftan yararlanıp borcunuzu ödeyebilirdiniz.


Fakat hiç Bağ-kur kaydı olmayanların geçmiş vergi ve oda kayıtları Bağ-kur tarafından dikkate alınmıyor.


Bağ-kur'da 4.10.2000 olan milat tarih yeni dönemde 1.10.2008'e çekildi.


Eğer 1.10.2008 sonrası herhangi bir ticari faaliyetiniz varsa vergi, meslek odası, esnaf sicil veya şirket ortaklığı kayıtlarınızı Bağ-kura ibraz ederek gün kazanabilirsiniz. 


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com