Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

30 Kasım 2010 Salı

Askerlik borçlanması bedelini toplu olarak ödemek için Ziraat bankasından para çekebilir miyiz?

SORU:


Merhaba beyefendi;


Biz babamızın askerlik borçlanmasını ödemek istiyoruz fakat maddi durumlar yüzünden toplu bir şekilde yatırma imkanımız yok.  Acaba biz Ziraat bankasından bu iş için yani askerlik borçlanmasını ödemeleri için para çekebilir miyiz?  Babamın emekli olmasına da 2 ay kaldı cevaplarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

Muhammet K.


CEVAP:


Muhammet bey askerlik borçlanması isteğe bağlı bir durumdur. Borçlanma talebinde bulunmadan size borç çıkmaz.  Dolayısıyla yeni çıkacak borç yapılandırması kapsamında  bahsedilen - borçlu kişilerin banka kredisiyle emekli edilmesi - kapsamına bu durum girmez. 


Babanız askerlik borçlanması ödemesi  için Ziraat bankasından ancak kredi çekebilir. 20 aylık askerlik yapmışsa ve tamamını borçlanırsa 5.000 liralık bir tüketici kredisi bu işi çözer.  Fakat banka kredi verirken babanızın işi durumuna bakar. Bir yerde sigortalı çalışmıyorsa kredi vermeyebilir. Verse de kefil isteyebilir. 


Aslında bu rakamlar eşten dosttan toplanıp ödenebilecek rakamlar ama devir eski devir değil. Kimse kimseye para vermek istemiyor. İşin ucun da paranla kötü olmak var.


Borç alanda vefa yok borç verende sabır yok... Hal böyle olunca bankalara gün doğuyor. 


Size tavsiyem önce eşten dosttan bulmaya çalışın bulamazsanız herhangi bir bankadan tüketici kredisi almaya çalışın. Emeklilik için sadece iki ayınız varsa bu süreyi iyi değerlendirin...



Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com