Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mart 2012 Cuma

Home ofis olarak çalışanlar dikkat!

Ev- Ofis'e De Vergi Var

Eğer evinizin bir bölümü işyeri amacıyla eşiniz tarafından bile kullanılıyorsa emsal kira bedelinin uygulanması gerekiyor. Bu durumda 23 bin liradan fazla geliri olan evler için beyanname verilmeli.


Halk arasında kira vergisi olarak bilinen Gayrimenkul Sermaye İradı elde edenler beyannamelerini 25 Mart akşamına kadar vermek zorunda. Maliye Bakanlığı’nın Önceden Hazırlanmış Kira Beyannamesi sistemine geçtiği kira vergisinde eğer evinizin bir bölümünü eşiniz bile işyeri olarak (örneğin ev-ofis şeklinde) kullanıyorsa işyeri amacıyla kullanılan bölüme emsal kira bedelinin uygulanması gerekiyor. Bu durumda da 23 bin liraya kadar üzerinden tekifat yapıldığı için (yanlızca bu gelir elde ediliyorsa) beyan etmek zorunlu değil. Ancak 23 bin liranın üstünde emsal kira bedeli varsa beyan edilip vergisinin ödenmesi gerekiyor.

ÇOCUĞUN OTURUYORSA VERGİ YOK
Eğer çocuğun ve kardeşlerin evde oturuyorsa beyanname vermeye gerek yok. Ancak çocukların veya kardeşlerden her birinin birden fazla evde ikameti görünüyorsa sadece bir ev için vergi yok. Diğer ev için emsal kira bedelinden bayanname verilmesi gerekiyor. Kardeşler evli ise eşlerden sadece biri için emsal kira bedeli hesaplanmaz. Örneğin iki evde yüzde 50’şer payla ortaksanız 2 bin 800 liralık istisna sınırını da sadece 1 evde kullanabilirsiniz. Ev sahipleri giderleri hasılatlarının yüzde 25’ini aşıyor ise götürü değil gerçek gider indirimi yoluna gidebilirler ve daha avantajlı bir duruma gelirler. Diğer önemli bir husus ise geçmiş yıllarda götürü gider usulünü yani hasılatının % 25’ini doğrudan gider yazma yöntemini seçen vatandaşlar iki yıl geçmedikçe bu usulden dönemeyecekler.

Kaynak:HABERTÜRK

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com