Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mart 2012 Cuma

Ocak ve Şubat aylarında işsiz olan kişi Mart ayında işe girerse, gelir testi yaptırması gerekecek mi?

Yılbaşından sonra işe girenlerde gelir testi yaptırmak zorunda

Soru: Ocak ve Şubat aylarında işsiz olan kişi Mart ayında işe girerse, gelir testi yaptırması gerekecek mi? Yoksa işe girdiğinden dolayı gelir testine gerek yok mu?


ZÜBEYİR

Cevap: İşsizler 1 Ocak 20012 tarihi itibariyle genel sağlık sigortalısı yapıldı. Adlarına aylık 106.38 TL prim tahakkuk ettiriyor. Tahakkuk ettirilen primler gelir testinde çıkacak olan, aile içinde kişi başına düşen aylık gelirin ortalama tutarına göre düzeltilecek. Örneğin, gelir testinde aile içi kişi başına düşen gelirin ortalama tutarı 295.50 TL den az çıkanlar prim ödemeden, 295.50 TL ile 886.50 TL arasında çıkanlar aylık 35.46 TL, 886.50 TL ile 1.773 TL arasında çıkanlar 106.38 TL, 1.773 TL den fazla çıkanlar 212.76 TL prim ödeyerek sağlık yardımı alacağından, re’ sen salınan primler bu tutarlara göre düzeltilecek.
Sonuç olarak, Ocak, Şubat aylarında işsiz olan ve Mart ayında işe giren kişi gelir testi yaptırmak zorunda. SGK’ nın her işsize gönderdiği gelir testine ilişkin yazıyı aldıktan sonra, bir ay içinde gelir testi yaptırmazsa 1 Ocak 2012 den işe girdiği tarihe kadar aylık 212.76 TL üstünden prim ödemek zorunda kalır. Bu riske girmemek için, SGK’ nın yazısını beklemeden gelir testi yaptırmakta yarar var.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com