Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mart 2012 Cuma

Ne zaman ve kaç yaşında emekli olabilirim?

190 gün askerlik borçlanmasıyla bir yıl erken emekli olabilirsiniz

Soru: Doğum tarihim 13 Eylül 1973 SSK başlangıç tarihim 1 Aralık 1997 olup, halen kurumsal bir şirkette çalışmaktayım. Askerliğimi 1993/1994 yıllarında 19 ay olarak yaptım. Askerliğimin ne kadarını borçlanmam lazım? Ve ne zaman ve kaç yaşında emekli olabilirim? Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.


Aydın ESKİCİ

Cevap: Askerlik sürenizin tamamını borçlanmanıza gerek yok. 190 gününü borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 190 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5825 gün prim ödeme ve 56 yaş şartlarına tabi olursunuz. Toplam 5825 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 56 yaşınızı dolduracağınız 13 Eylül 2029 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com