Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

9 Mart 2012 Cuma

Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye çalışmak için gelmek isteyenler var!

Çağlayan: Avrupa ülkelerinden Türkiye'ye çalışmak için gelmek isteyenler var

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin ekonomide aldığı aşamalarla itibarını artırdığını vurguladı. Çağlayan, "Benim dünyanın dört bir yanında 205 ticaret müşavirim var. Onlara Avrupa'da bunalımın ardından bireylerin Türkiye'ye gelme talepleri aktarılıyor. Yunanistan'dan Türkiye'ye gelip çalışmayı temenni edenlerin sayısı fazla." dedi.


Ekonomi Bakanı Çağlayan, Türkiye İtibar Endeksi (TİE) 2011'de yer alan bulguların açıklandığı etkinliğe katıldı. Burada endeksin sektörlere ve şirketlere katkılarına değinen Çağlayan, araştırmanın ekonomiye de önemli katkılar sunacağını belirtti. Evveliyatında teşviklerin olmayan donelere bina edildiğinden dert yanan Çağlayan, "Bu, bir ordunun cephane ve asker sayısını bilmemesi gibiydi." dedi. Çağlayan, gelinen aşamada Sanayi Envanteri oluşturduklarını ve Girişimci Bilgi Sistemi ortaya koyduklarını dile getirdi. Bunlarla sektörlere ve şirketlere dair detayların görebilmenin mümkün olduğunu anlatan Çağlayan, şunları kaydetti:

"2010'da İhracata Dönük Üretim Stratejisi oluşturuldu. Bununla Türkiye'nin cari açık, ithalat ve ihracat faktörlerinin neler olduğunu, kronik saplantıların neler olduğunu belirleme gayretine girdik. 6 sektörü masaya yatırdık, onların emarlarını çektik, onları milimetrelerine varıncaya kadar taradık. Demir-çelik, makine, otomotiv, kimya, ve tekstil sektörlerini tek tek inceledik. Türkiyede sektörlerin ithalat bağımlılığını ortaya çıkardık. Bakın yüzde 72 gübre ithalatı bağımlılığı var, tıpkı madde bağımlılığı gibi. Yine otomotivde yerlilik oranı yüzde 44, ithalat oranı yüzde 56. Evet, ithalat ve ihracatta söz konusu trendin önünü alma adına araştırmalar mühimdir, TİE'nin faaliyetleri mühimdir."

Türkiye'nin 10 sene evvel itibar erozyonu ile karşı karşıya olduğunu aktaran Çağlayan, "IMF'den 1 milyar dolar borç alıp memur maaşı ödemek durumunda kalan bir Türkiye'den bu aşamalara geldik. 2001'de Türkiye ekonomide depreme maruz kaldı. O dönem 10 dakika sonrasını göremiyorduk. Ben sanayiciydim ve Avrupa'yı kıskanıyordum. Türkiye'de uzun vade denildiğinde 6 ay gibi algılama vardı, orta vade 1 ay, kısa vade anlardı. Ama şükür ki Türkiye, artık daha evvel kıskandıklarımızı şu an yapıyor, 2023'ü kurguluyor." ifadelerini kullandı.

Çağlayan, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın sanayiciden yerli otomobil talebinin ülke itibarının bir sonucu olduğuna işaret etti. Şirketlerin her birinin kendi otomobilini, kendi helikopter ve uçağını yapma gayretine girdiğine temas etti.

Uluslararası yatırımcıyı göçmen kuşlara benzeten Ekonomi Bakanı, "Bunlar, yatırım yapacakları ülkede siyasi ve ekonomik istikrara bakar, hukuka bakar. O ülkenin 15-20 senesine odaklanır. Bakın, 1923-2003 döneminde ülkeye gelen sermaye 15 milyar dolardı. 2003- 2011 döneminde bu rakam 108 milyar dolar oldu. 80 senede gelenin 7 katından fazlası son 8-9 senede geldi. Bu, Türkiye'ye ve şirketlerine itibar edildiğinin emaresidir." dedi.

2011'de 54 bin 109 şirketin kurulduğunu, 91 bin iş yerinin açıldığını ifade eden Çağlayan, evveliyatında 270 milyon dolara satılamayan bir bankanın şu an 2,7 milyar dolara satılabildiğini vurguladı; bu durumu Türkiye'nin artan itibarına bağladı.

TİE'den övgüyle söz eden Çağlayan, özel sektöre dair bu araştırmanın kamu için de yapılması temennisinde bulundu. Türkiye'nin ve ürünlerinin imajının güçlendiğinin altını çizen Çağlayan, şöyle devam etti:

"Dünyanın pek çok ülkesinde bunu yakından görüyorum. Dışarıda 205 ticaret müşavirim var. Onlara Avrupa'da son bunalımla pek çok bireyin Türkiye'ye gelmeyi talep ettikleri bildiriliyor. Yine Yunanistan'dan Türkiye'ye çalışabilirim anlayışıyla gelmeyi temenni edenler fazla. Şu an, Türkiye dimdik ayakta, onu tenkit edenler ise yoğun bakım çadırında. Allah şifa versin. Pek çok ülkenin iflas ettiği konumda başarılarımızı dillendirmek önemli. Ama daha işin başındayız, temel olan 2023 hedeflerini yakalamamızdır. Türkiye'de artık aylık ortalama 60'tan fazla ekonomik veri açıklanıyor."

EN İTİBARLI 3 SEKTÖR: GIDA, ELEKTRONİK VE PERAKENDE

İstanbul Ticaret Üniversitesi denetiminde İtibar Atelyesi adına uluslararası araştırma şirketi Xsights tarafından ortaya koyulan TİE'ye göre en itibarlı 3 marka şöyle: Koç Holding, Turkcell ve Sabancı Holding. En itibarlı 3 sektör ise gıda, elektronik ve perakende şeklinde sıralandı. Toplam 26 ilde incelemeye alınan 120 şirketin itibar puanı ortalaması da 78,3 şeklinde açıklandı. 2 bin 55 deneğin yorumlarından yararlanarak ortaya koyulan TİE'ye göre Türkiye'nin en itibarlı 10 markası şöyle:

Marka Yüzde
Koç Holding 24,3
Turkcell 13,1
Sabancı Holding 10,0
Ülker 9,4
Arçelik 8,3
Ağaoğlu 6,6
Coca Cola 4,5
İş Bankası 4,4
BİM 2,8
LCW 2,3
Tedaş 2,2
Renault 1,6

Sektörlerine göre birincilik elde eden markalar ise şöyle:

Sektör Marka
Alkolsüz içecek Coca Cola
Finans ve sigorta İş Bankası
Beyaz Eşya Arçelik
Elektronik Arçelik
Enerji Aygaz
Gıda Ülker
İletişim Turkcell
Holdingler Koç Holding
İnşaat Ağaoğlu
Otomotiv Mercedes
Perakende BİM
Tekstil ve konfeksiyon Adidas

doviz.com

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com