Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

13 Temmuz 2017 Perşembe

1.052 TL emekli aylığı bağlandı bu çok düşük değil mi?

Emekli aylıklarının geneli düşük
Soru: 1 Ocak 1967 doğumluyum. 1 Ağustos 1986’da sigortalı oldum ve SSK'ya 105 gün prim ödedim. Son 3.5 yıl primi de SSK'ya ödeyerek 5 Ocak 2016 tarihinde, 6021 gün prim ödeme üzerinden emekli oldum. Ancak 1.052 TL emekli aylığı bağlandı. Bu çok düşük değil mi? Acaba yanlışlık mı var? Dava açsam netice alabilir miyim?
Nazmi ECİM/ÇANAKKALE
Cevap: Maalesef emekli aylıklarının geneli  düşük. Sizden az emekli aylığı alan çok sayıda emekli var. Emekli aylığını: çalışma hayatı boyunca üstünden prim hesaplanan kazanç tutarı ile prim ödeme gün sayısı belirliyor. Ayrıca prim ödenen tarihlerde çok  önemli. Çünkü 2000'den önce, 1 Ocak 2000 ile 1 Ekim 2008 arası ve 1 Ekim 2008’den emekli olunan tarihe kadar ödenen primler emekli aylığına farklı ağırlıkta etkiliyor. Muhtemelen asgari ücret üzerinden prim ödediniz. Primlerinizin fazla olan kısmı da 2000 yılından sonra. Bu nedenle 1.052 TL emekli aylığı bağlanmış. Bize göre emekli aylığınızda yanlışlık yok. Fakat şüphenizi gidermek için; bulunduğunuz yerdeki Sosyal Güvenlik Kurumu il veya merkez müdürlüğüne yazılı olarak başvurarak, emekli aylığınızın hesabında yanlışlık olup olmadığını sorduğunuzda, gerekli kontroller yapılır ve sonucundan tarafınıza bilgi verilir.

Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com