Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

29 Ağustos 2017 Salı

Askerlik borçlanması emeklilik tarihimi ne zamana çeker?

Askerlik borçlanması emekli olma şartlarınızı değiştirmiyor
Soru: 1973 doğumluyum. İlk sigortalılık tarihim 20 Haziran 2002 olup yaklaşık 5400 gün prim ödemem var. 1993-1995 yılları arasında 18 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanması emeklilik tarihimi ne zamana çeker?
G.TABİB
Cevap: Askerliğinizin tamamını borçlansanız da emekli olma şartlarınızı değişmez. Çünkü emekli olma şartlarınızın değişmesi için; sigorta başlangıç tarihinizi 7 Eylül 1999’a götürecek kadar askerlik süresi lazım. Bu nedenle askerliğinizi borçlanmanıza gerek yok. Emekli olmak için: 7000 gün prim ödeme ve 60 yaş şartlarına tabisiniz. Toplam 7000 gün prim ödemiş olmanız şartıyla, 2033’de 60 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.


Emeklilik ve çalışma hayatı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın

Kaynak: Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com