Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Kasım 2010 Çarşamba

Bağ-kura kaydım yok ama aralıklarla 15 yıla yakın vergi kaydım var bu durumda yeni çıkacak SGK affından yararlanıp emekli olabilir miyim?

SORU:


Bağ-kura kaydım yok ama aralıklarla 15 yıla yakın vergi kaydım var bu durumda yeni çıkacak SGK affından yararlanıp emekli olabilir miyim?

CEVAP:


Yeni çıkacak aftan Bağ-kur kaydı olup Bağ-kura ödenmemiş prim borcu olanlar yararlanacaktır. 


Siz zamanında Bağ-kura kayıt olsaydınız şimdi aftan yararlanıp bu süreleri emeklilik için saydırabilirdiniz.


Ancak sizin gibi Bağ-kur kaydı olmayanların geçmişte vergi kayıtları olsa bile bu kayıtlar Bağ-kur tarafından dikkate alınmamaktadır.


Bağ-kur'da belli başlı milat tarihler vardır. 20.04.1982,  4.10.2000 ve 1.10.2008 tarihleri bunlardan en önemli olanlarıdır.


Eğer sözkonusu vergi kaydınız halen açıksa zaten 1.10.2008 itibariyle Bağ-kur'lusunuz demektir. 


Bugün Bağ-kura sözünü ettiğiniz vergi kayıtlarını ibraz ettiğinizde sizi 1 Ekim 2008 itibariyle Bağ-kur'lu yaparlar.


Sizde ancak 1 Ekim 2008 sonrasını yeni çıkacak aftan yararlanarak ödeyebilirsiniz. 


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com