Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

17 Kasım 2010 Çarşamba

2006 yılında askerlik borçlanmasını ödedim fakat dekontu bulamıyorum SSK kayıtlarında ödediğime dair bilgi var mıdır?

SORU:


2006 yılında askerlik borçlanması talebinde bulundum ve parayı bir hafta içinde ödedim fakat dekontunu bulamıyorum ne yapmalıyım? SSK kayıtlarında ödediğime dair bilgi var mıdır? Emekli olurken askerlik borçlanması ödeme dekontunu benden isterler mi?

CEVAP:

2006 yılı çok yeni bir tarih dekontu kaybetmiş bile olsanız size verilen süre içinde askerlik borçlanması tutarını ödemişseniz bu SSK kayıtlarında görülecektir.

Eğer ödediğiniz paranın SSK kayıtlarında görünüp görünmediğini kesin olarak öğrenmek istiyorsanız askerlik borçlanmasını başvurusunu yaptığınız SSK müdürlüğüne gidiniz. Artık yeni  isimleri SGK merkezi oldu. 

Eğer askerlik borçlanması yaptığınızda size verilen belgeyle giderseniz işiniz kolaylaşır. O belgede tarih ve sayı yazar. Hangi bankaya hangi sürede kaç para yatıracağınız o belgede yazılıdır. Dekont gibi onuda bulamıyorsanız TC kimlik numaranız ve SSK numaranız üzerinden askerlik borçlanması servisindeki memurlar kontrol ederler.

Parayı ödemişseniz SSK kayıtlarında askerlik borçlanması talebinde bulunduğunuz tarihle ödemeyi yaptığınız tarih ve ödediğiniz rakam çıkar. Hatta bununla ilgili memurdan çıktı ( döküm ) isteyin. Bu çıktıyı alıp saklayın emeklilik başvurusu yaparken başvuru evraklarınız arasına eklersiniz. ( Bu zorunlu değildir )

Böylece ödemenin SSK kayıtlarında göründüğünden emin olursunuz ve kafanızda da soru işareti kalmaz.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com