Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

16 Kasım 2010 Salı

Askerlik borçlanması tutarını bankaya ödedikten sonra kazandığım günleri SSK dökümümde hemen görmek istiyorum bunun için ne yapmalıyım?

SORU:


Askerlik borçlanması tutarını tek seferde bankaya ödedikten sonra SSK dökümüm de hemen görmek için ne yapmalıyım?

CEVAP:

Aslında bu konuda bir şey yapmanıza gerek yok. SSK memurları sizin askerlik borçlanması için ödediğiniz süreyi SSK dökümünüze sıranız geldiğinde  işlerler.

Fakat bu işlemin bir hafta içinde sonuçlanmasını  istiyorsanız şunu yapacaksınız:

Askerlik borçlanması başvurusu yaptığınızda size verilen veya adresinize gönderilen belgedeki tutarı bankaya yatırdıktan 3 ila 4  gün sonra bağlı bulunduğunuz SGK merkezine gidin.

Banka bu arada size verdiği ödeme dekontunun bir örneğini SGK merkezine göndermiş olur.  Askerlik borçlanması servisindeki ilgili memura ödeme dekontunu gösterdiğinizde memur bankadan gelen askerlik borçlanmasını ödeyenlerin dekontları içinden size ait olanı bulur.

Buna göre sizin işleminizi sonuçlandırır ve askerlik yaptığınız süreyi SSK dökümünüze işler.

Örneğin 18 ay askerlik yapmışsanız ve paranın tamamını süresi içinde ödemişseniz SSK dökümünüzde askerlik borçlanması hizmeti olarak 540 gün görülecektir. Kısmi ödeme yapmışsanız ödeme yaptığınız tutarın ederi gün ne kadarsa o kadar gün askerlik borçlanması olarak SSK dökümünüze işlenecektir.


Ali ÖZTÜRK Ekonomist
SSK ve Bağ-kur Emeklilik Sorularınızı Yanıtlıyor

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com