Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2012 Çarşamba

Kaç yıl memurluk yapan SSK emeklileri emekli ikramiyesini alabilecek?

15 yıl memurluk yapan SSK emeklileri emekli ikramiyesini alabilecek

Soru: İlk önce emekli sandığında çalışıp daha sonra SSK dan emekli olanların tazminat alabilmeleri için yürürlüğe girecek olan yasa çıktı mı acaba? Ve ne zaman yararlanılacak?


Ezgi ERDİNÇ

Cevap: Memuriyet hizmetinden istifa ederek ayrılıp, daha sonra SSK veya Bağ-Kurdan emekli olduğundan dolayı memuriyet hizmetine ilişkin kıdem tazminatını alamayanları ilgilendiren 6270 sayılı yasa, 26 Ocak 2012 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ancak, Anayasa Mahkemesi emekli ikramiyesi ödenmesine mani olan yasa hükmünü Anayasaya aykırı bularak iki kere iptal etmesine karşın, bu kez de 6270 sayılı yasa ile emekli ikramiyesi ödenme şartları, kıdem tazminatı ödenme şartlarına bağladı. Yapılan düzenlemeye göre, en az 15 tam yıl memuriyet hizmetinden sonra istifa ederek başka sosyal güvenlik kurumlarından emekli olanlara, emekli ikramiyeleri ödenecek. 15 yıldan az hizmet süresi olanlar eskiden olduğu gibi emekli ikramiyelerini alamayacaklar.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com