Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2012 Çarşamba

Kaç güne tabi olduğumu öğrenmek istiyorum

Doğum borçlanması sigorta giriş tarihini geriye götürmez

Rabia Arda Taştan

26.09.1980 doğumlu bayanım. 01.12.1999 tarihli Sigorta girişim var. Kaç güne tabi olduğumu öğrenmek istiyorum. 2003 yılında doğum yaptım. Doğum borçlanması yapabilir miyim, ne zaman emekli olurum?


CEVAP: 5510 sayılı Kanunun 41. maddesine göre sigortalı kadın; iki defaya mahsus olmak üzere doğum borçlanması yapabilir. Bunun için doğum tarihinden itibaren 2 yıllık süreyi geçmemek kaydıyla hizmet akdine istinaden iş yerinde çalışmaması ve çocuğunun yaşaması şartı aranmaktadır. Doğum borçlanması yaptırmak isteyenlerin kendilerinin veya hak sahiplerinin yazılı talepte bulunmaları, borcun tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödemeleri şartıyla süreleri sigortalılıklarına ilave edilir. Bunun için aktif sigortalı olmak gerekmiyor, geçmişte 4/a (SSK) kapsamında sigortalılık tescilinin yapılmış olması yeterli. Borçlanma talep tarihinde de sigortalı olma şartı aranmamaktadır. Sigortalılık başlangıcından önceki doğumları borçlanma imkânı yoktur. Bunun için doğum borçlanması giriş tarihini geri götürmüyor. Sadece borçlanılan süre kadar gün toplamına ilave ediliyor. Stajyerlik de emekliliğe sayılmıyor. Ama staj başlangıcı olan kadınlar, doğum borçlanması yapabiliyorlar.
Verdiğiniz bilgilere göre, 3.986 gününüz var. 58 yaş ve 7000 günle emekli müracaatı yapabilirsiniz. SSK Hizmet Dökümü olmadığı için, doğum borçlanması için yorum yapamıyorum. Çocuk yaşıyor ve doğumdan sonra adınıza prim de ödenmedi ise, en fazla 720 gün doğum borçlanması yapabilirsiniz.

Lütfi Köksal - Türkiye

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com