Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2012 Çarşamba

Eşiniz en erken yaş haddinden emekli olur

Eşiniz 2325 gün isteğe bağlı, kalan 1260 gün primi de sigortalı çalışarak ödemeli

Soru: Eşimi 1994 yılında sigortalı olarak işe başlattım. Kendisinin geçirmiş olduğu kaza sonucu 15 günlük sigortalı çalışmış oldu. Ve çıkışını almak zorunda kaldık. Bu güne kadar başka bir işte çalışamadı. Eşim 11 Temmuz 1963 doğumludur. Size sorumuz eşimi emekli yapabilmemiz için ne yapmamız gerekir?


Ahmet GÖRÜ

Cevap: Eşiniz en erken yaş haddinden emekli olur. Yaş haddinden emekli olmak için; 15 yıl sigortalılık süresi, 3600 gün prim ödeme ve 58 yaş şartlarına tabi. 3585 gün daha prim ödeyerek 15 gün olan primini 3600 güne tamamlayacağı tarihte emekli olabilir.

Eşininiz, son 1260 gün primini sigortalı bir işte çalışarak ödemek şartıyla, kalan primlerini isteğe bağlı olarak ödeyebilir. Eşiniz, isteğe bağlı olarak 2325 gün prim ödedikten sonra, isteğe bağlıdan çıkıp, kalan prim eksiği olan 1260 günü sigortalı bir işte çalışarak öderse, belirttiğimiz şartlarda emekli olabilir.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com