Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2012 Çarşamba

İntibak yasasından yararlanabilir miyim?

250 gün askerlik borçlanmasıyla emekli olacağınız yaşı 48’e çekersiniz

Soru: 1964 doğumluyum. Askerliğimi 1984'te yaptım. 1 Şubat 1986 de SSK’lı oldum. 6.759 gün prim ödemem var. Ne zaman emekli olabilirim? İntibak yasasından yararlanabilir miyim? Askerlik borçlanması yapmam gerekiyor mu? Gerekiyorsa ne kadar ödemeliyim?


Mustafa YAKA

Cevap: Başlangıçtan önce yaptığınız askerlik sürenizi borçlanmanız halinde, sigorta başlangıç tarihiniz 250 gün geri gider ve emekli olmak için; 25 yıl sigortalılık süresi, 5225 gün prim ödeme ve 48 yaş şartlarına tabi olursunuz. Prim ödemenizi yeterli olduğundan 48 yaşınızı dolduruyorsanız emekli olabilirsiniz. Doldurmuyorsanız 2012 içinde 48 yaşınızı dolduracağınız tarihte emekli olabilirsiniz.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com