Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2012 Çarşamba

Malulen emekli olma şansı var mı?

1800 günle malulen emekli olur

Soru: Amcam Bursa'da dolmuş şoförlüğü yapıyor. Dolmuş sahibiyle anlaşıp, ayda 100 TL amcam 100 TL de mal sahibi vermek suretiyle sigorta primleri ödeniyor. Kendisinin 1992 yılında 120 gün SSK primi var. Şu an ödenmekte olan sigorta priminin amcama faydası olur mu? Kendisi beyin ameliyatı oldu, malulen emekli olma şansı var mı? Fatma A.


Cevap: Fatma Hanım, amcanız toplam prim gününü 1800 güne tamamlarsa ve en az %60 oranında iş göremez raporu alabilirse malulen emekli olabilir. Fakat şu an fiilen şoförlük yapabildiğine göre, malullük raporunun verilmesi biraz zor görünüyor. Prim gününü 3600 güne tamamlaması halinde yaş haddinden emekli olabilir.

Sadettin Orhan - BUGÜN

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com