Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. Bize danışın...

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLİK HESAPLAMA
• En Erken Nereden ve Nasıl Emekli Olacağınızın Tespiti • SSK ve Bağ-kur Emeklilik Başvuruları • Emeklilik Hesaplama • Hizmetimiz Ücretlidir.
SSK ve Bağ-kur Sorularınız İçin Yazın: 

14 Mart 2012 Çarşamba

Hangi yolla çalışanların yüzde yüzünün kıdem tazminatı alması sağlanacak?

Kıdem tazminatı fonu çıkarsa taşeron firmalarda çalışanların tazminatı güvenceye kavuşacak

Soru: İki yıldır taşeron bir firmada çalışıyorum. Kıdem tazminatlarının emekliler ile ilgili olduğunu biliyorum Fakat kıdem tazminatlarında yapılacak değişiklikler arasında bizler içinde yapılacak faydalı işler olacak mı?


Emre BİNGÖL

Cevap: Şuanda yürürlükte olan işsizlik sigortasına benzer bir fon kurularak kıdem tazminatının fona devredilmesi düşünülüyor. Çalışmalar sonuç verir de yasalaşırsa, emekli olan işçi kıdem tazminatını bugünkü gibi işverenden değil, kıdem tazminatı fonundan alacaklar. Bu yolla çalışanların yüzde yüzünün kıdem tazminatı alması sağlanacak. Yetkililerin açıklamalarına göre, çalışanların yüzde 7 si kıdem tazminatı alabiliyor, çeşitli nedenlerden yüzde 93’ü kıdem tazminatı alamıyor. Kıdem tazminatı fonu yürürlüğe girerse, bugünkü sistemde sizin gibi taşeron firmada çalışan ve sık sık girdi çıktı yapılarak kıdem tazminatı yönünden mağdur edilenlerin kıdem tazminatları güvence altına alınmış olacak.

Ekrem SARISU - POSTA

Değerli ziyaretçi; SSK ve Bağ-kur Ücretli Emeklilik Hesaplamaları ve Emeklilik Başvuruları için Hizmet veriyoruz. Emeklilik başvurusu ciddi iştir yanlış başvuru yaparak mağdur olmayın. İletişim İçin Yazın: emeklilikuzman@gmail.com